Snehová roláda
Roláda Meringue (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Jahody, maliny, lesné ovocie ... šľahačka a meringue. A hneď je na svete lepšie :-))
15 minút príprava |
30 minút na 140 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme do tuha. Postupne pridávame cukor. Nakoniec vmiešame ocot a maizenu.
- Sneh z bielkov rozotrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme mandľami.
- Dáme do rúry vyhriatej na 140 stupňov. Pečieme asi 30min.
- Jahody pokrájame na maličké kúsky a sem-tam niektoré popučíme vidličkou.
- Teraz musíme meringue otočiť mandľami na spodok.
Ja to robím tak, že meringue prikryjem papierom na pečenie a pomocou druhého plechu to všetko otočím.
Papier, na ktorom sa meringue pieklo, opatrne stiahneme.
- Vyšľaháme šľahačku.
- Meringue natrieme šľahačkou a jahodami.
- Pomocou papiera zrolujeme.
- Podávame. Dobrú chuť!