Snehová roláda

Roláda Meringue (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Jahody, maliny, lesné ovocie ... šľahačka a meringue. A hneď je na svete lepšie :-))

15 minút
príprava
30 minút
na 140 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme do tuha. Postupne pridávame cukor. Nakoniec vmiešame ocot a maizenu.
  2. Sneh z bielkov rozotrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme mandľami.
  3. Dáme do rúry vyhriatej na 140 stupňov. Pečieme asi 30min.
  4. Jahody pokrájame na maličké kúsky a sem-tam niektoré popučíme vidličkou.
  5. Teraz musíme meringue otočiť mandľami na spodok. Ja to robím tak, že meringue prikryjem papierom na pečenie a pomocou druhého plechu to všetko otočím. Papier, na ktorom sa meringue pieklo, opatrne stiahneme.
  6. Vyšľaháme šľahačku.
  7. Meringue natrieme šľahačkou a jahodami.
  8. Pomocou papiera zrolujeme.
  9. Podávame. Dobrú chuť!