Hubové rizoto

Rizoto s hlivou ustricovou (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Kedysi dávno (1993 ) som jedol u jednej doktorky rizoto z hlivou ustricovou, chutilo mi to moc, ale recept som nemal a tak som čakal na príležitosť urobiť si ho sám .... neni ako vtedy, ale je to mňamka

15 minút
príprava
40-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebné suroviny
  2. Cibulu pokrájanú na drobno osmahneme do sklovita na oleji , pridáme hlivu pokrájanú na väčšie kúsky. Do vedlajšieho hrnca si dáme uvariť hrnček ryže.
  3. Kým si hliva pustí svoju šťavu, podlejeme ju trochou vína.
  4. Oridáme koreniny , drcvenú rascu, čierne korenie a osolíme.
  5. Keď máme hlivu mäkkú, pridáme uvarenú ryžu a premiešame.
  6. Nakoniec pridáme trochu smotany, premiešame a odstavíme z ohňa.
  7. Hotové naložíme na tanier, môžme pridať z ostatej smotany a posypeme syrom.
  8. Dupla s červenou cviklou DOBRÚ CHUŤ