Hubové rizoto
Rizoto s hlivou ustricovou (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Kedysi dávno (1993 ) som jedol u jednej doktorky rizoto z hlivou ustricovou, chutilo
mi to moc, ale recept som nemal a tak
som čakal na príležitosť urobiť si ho sám .... neni ako vtedy, ale je to mňamka
15 minút príprava |
40-45 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebné suroviny
- Cibulu pokrájanú na drobno osmahneme do sklovita na oleji , pridáme hlivu pokrájanú na väčšie kúsky. Do vedlajšieho hrnca si dáme uvariť hrnček ryže.
- Kým si hliva pustí svoju šťavu, podlejeme ju trochou vína.
- Oridáme koreniny , drcvenú rascu, čierne korenie a osolíme.
- Keď máme hlivu mäkkú, pridáme uvarenú ryžu a premiešame.
- Nakoniec pridáme trochu smotany, premiešame a odstavíme z ohňa.
- Hotové naložíme na tanier, môžme pridať z ostatej smotany a posypeme syrom.
- Dupla s červenou cviklou DOBRÚ CHUŤ