Šampiňónové rizoto

Rizoto Gharch Polow

Autor receptu: 2010

Iran je krajina kde miesaju ryzu so zemiakmi, kapustou, sosovicou, mrkvou ci hribami ale aj visnami. Mal som vela hnedych sampinonov, tak som vyskusal ich verziu rizota Gharch Polow.

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji som oprazil cibulu, cesnak a pridal nakrajane sampiony a pridal advieh. Podusil.
  2. Advieh, skusil som kupit tuto zmes korenin, nemali tak som si vyrobil. 1 cajova lyzicka mleta skorica + 1 cajova lyzicka koriander 1 cajova lyzicka muskatovy orech + 1 cajova lyzicka kardamom + 1 cajova lyzicka ruzove listky (tie som nemal) + 1/2 cajova lyzicka mleta rasca
  3. Tradicne v Irane pridavaju surovu ryzu a vrstvia s podusenymi hribami. http://www.mypersiankitchen.com/gharch-polow-persian-mushroom-rice/ Dusia dlho na nizkom plameni, aby im spodok prihorel. Ja som bol lenivy a ryzu som robil samu v automatickom ryzovom hrnci a hotovu zmiesal s podusenymi hribami. (Premiesal a nechal na hlbokej panvici 5 minut pripiect zo spodu.)