« Naspäť na tento recept

Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept) verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom mriežku. Mäso necháme v chlade odležať 25 minút.
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1

Farebné korenie namočíme do koňaku, zmiešame s demiglas omáčkou, pridáme smotanu na varenie, maslo na zjemnenie a dochutíme soľou a korením.
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2

Pripravíme gril a mäso grilujeme asi 4 x 3 minúty z každej strany. Takisto ugrilujeme hrášok a zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom, cesnakom, osolíme a okoreníme.
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3

Suroviny




4
porcie
30
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist