Rezy s vaječným koňakom fotorecept
Foto: olinecka
Fantastická chuť doplnená kakaovou šľahačkou.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
130 g |
|
5 PL |
|
160 g |
|
3 PL |
|
Krém: | |
250 g čerstvé |
|
600 ml |
|
4 PL |
|
2 bal. |
|
150-200 ml |
|
Okrem toho: | |
250-300 ml |
|
1 bal. |
|
2-3 PL preosiate |
|
podľa potreby (na potretie korpusu) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding, do ktorého za horúca vmiešame vaječný koňak. Zakryjeme fóliou necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
-
3
Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme do penista, postupne po jednom pridáme žĺtky, olej a nakoniec zľahka varechou vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Menší plech (35x26 cm) vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.
-
4
Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme. Korpus potrieme marmeládou a následne rovnomerne nanesieme pripravený krém. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
5
Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do tuha, pridáme preosiate kakao, premiešame.
-
6
Kakaovú šľahačku nanesieme na krém, uhladíme a urobíme mriežku (nemusí byť). Zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame a ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.
Ďakujem za krásny komentár aj Tebe krásnu nedeľu.
Ďakujem za komentik.
Jej tak to je sú krásne povzbudenie za ktoré z celého srdca ďakujem, pozdravujem.
Ďakujem