Kakaový zákusok
Kakaový zákusok

Rezy s vaječným koňakom fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 9. mája 2020
Rezy s vaječným koňakom (fotorecept)
Foto: olinecka

Fantastická chuť doplnená kakaovou šľahačkou.

50 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
130 g
5 PL
160 g
3 PL
Krém:
250 g čerstvé
600 ml
4 PL
2 bal.
150-200 ml
Okrem toho:
250-300 ml
1 bal.
2-3 PL preosiate
podľa potreby (na potretie korpusu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Rezy s vaječným koňakom (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding, do ktorého za horúca vmiešame vaječný koňak. Zakryjeme fóliou necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.

    Rezy s vaječným koňakom (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme do penista, postupne po jednom pridáme žĺtky, olej a nakoniec zľahka varechou vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Menší plech (35x26 cm) vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.

    Rezy s vaječným koňakom (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme. Korpus potrieme marmeládou a následne rovnomerne nanesieme pripravený krém. Dáme do chladničky stuhnúť.

    Rezy s vaječným koňakom (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do tuha, pridáme preosiate kakao, premiešame.

    Rezy s vaječným koňakom (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Kakaovú šľahačku nanesieme na krém, uhladíme a urobíme mriežku (nemusí byť). Zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame a ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.

    Rezy s vaječným koňakom (fotorecept)  - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu