Kakaový zákusok

Rezy s vaječným koňakom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Fantastická chuť doplnená kakaovou šľahačkou.

50 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding, do ktorého za horúca vmiešame vaječný koňak. Zakryjeme fóliou necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
  3. Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme do penista, postupne po jednom pridáme žĺtky, olej a nakoniec zľahka varechou vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Menší plech (35x26 cm) vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.
  4. Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme. Korpus potrieme marmeládou a následne rovnomerne nanesieme pripravený krém. Dáme do chladničky stuhnúť.
  5. Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do tuha, pridáme preosiate kakao, premiešame.
  6. Kakaovú šľahačku nanesieme na krém, uhladíme a urobíme mriežku (nemusí byť). Zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame a ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.