Kakaový zákusok
Rezy s vaječným koňakom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Fantastická chuť doplnená kakaovou šľahačkou.
50 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding, do ktorého za horúca vmiešame vaječný koňak. Zakryjeme fóliou necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
- Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme do penista, postupne po jednom pridáme žĺtky, olej a nakoniec zľahka varechou vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Menší plech (35x26 cm) vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.
- Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme. Korpus potrieme marmeládou a následne rovnomerne nanesieme pripravený krém. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do tuha, pridáme preosiate kakao, premiešame.
- Kakaovú šľahačku nanesieme na krém, uhladíme a urobíme mriežku (nemusí byť). Zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame a ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.