Rezne pod perinou (fotorecept)
Autor receptu: kkaja
Tieto rezne sú výborné, šťavnaté, vhodné aj na slávnostné príležitosti.
8-10 porcií |
8-10 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- pripravíme si všetky suroviny, syr nahrubo nastrúhame, rezne vyklepeme, klobásku šikmo nakrájame na kolieska
- na dno pekáča rozotrieme olej, naň poukladáme naklepané rezne, osolíme, okoreníme, posypeme razcou, timiánom
- potrieme horčicou
- poukladáme klobásku (ja som jej mala málo) a posypeme 1/2 syra
- poukladáme cibuľu, na koliečka nakrájaný cesnak a zasypeme druhou polovicou syra
- všetko zalejeme celou smotanou na varenie, posypeme jemne ml. červenou paprikou, zakryjeme alobalom a dáme piecť
- po polhodine pečenia alobal odstránime a ešte pol hodiny zapekáme
dá sa pekne pokrájať na štvorce a chutí toto mäsko aj na studeno
dobrú chuť :)