Rezne pod perinou (fotorecept)

Autor receptu: kkaja

Tieto rezne sú výborné, šťavnaté, vhodné aj na slávnostné príležitosti.

8-10
porcií
8-10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. pripravíme si všetky suroviny, syr nahrubo nastrúhame, rezne vyklepeme, klobásku šikmo nakrájame na kolieska
  2. na dno pekáča rozotrieme olej, naň poukladáme naklepané rezne, osolíme, okoreníme, posypeme razcou, timiánom
  3. potrieme horčicou
  4. poukladáme klobásku (ja som jej mala málo) a posypeme 1/2 syra
  5. poukladáme cibuľu, na koliečka nakrájaný cesnak a zasypeme druhou polovicou syra
  6. všetko zalejeme celou smotanou na varenie, posypeme jemne ml. červenou paprikou, zakryjeme alobalom a dáme piecť
  7. po polhodine pečenia alobal odstránime a ešte pol hodiny zapekáme dá sa pekne pokrájať na štvorce a chutí toto mäsko aj na studeno dobrú chuť :)