Rezeň v cviklovom cestíčku

Autor receptu: redakcia

Na Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné. Tak sa vlastne rodia nové jedlá – nové spojenia vôní a chutí. Nebojte sa ich, skúšajte, ochutnávajte...

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Vyklepeme, osolíme a okoreníme. Do mlieka nastrúhame cviklu, pridáme hladkú múku, vajcia, soľ a urobíme hustejšie cestíčko.
  2. Očistené zemiaky nastrúhame a vypracujeme cesto na halušky. Slaninku nakrájame na kocky a opražíme. Vo vriacej vode uvaríme halušky a dáme do misky, k pripravenému topenému syru.
  3. Zamiešame spolu s opraženou slaninkou a podľa chuti dosolíme. V panvici necháme rozpáliť olej, kde budeme vkladať rezne, ktoré obalíme v cviklovom cestíčku. Takto obalené rezne vyprážame dozlatista. Vypražené rezne podávame s haluškami.