Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou fotorecept

happybunny - fotkahappybunny, 5. júna 2016

Pokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to variabilné a ľahké jedlo, ktoré je s trochou šikovnosti hotové do 30 minút. Nenechajte sa zmiasť dlhým postupom, je to skutočne jednoduché, len rada popisujem do detailov. :D

5-6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby
1 ks
2 ks
1 bal
500 g
1 ks
1 zväzok
2 PL
500 ml
4 - 5 PL
2 PL
1/2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ČL
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvý si nakrájame baklažán, ktorý poriadne posolíme, zalejeme vodou a necháme bokom robiť svoje kúzlo aby sme ho nemali horký.

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Počas príprav si necháme zovrieť vodu, do ktorej hodíme rezance aby boli hotové keď ich budeme potrebovať. Ja som použila tieto (asi 3/4 balenia):

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tofu si nakrájame na kocky, posolíme a dáme bokom aby vsiaklo soľ, bude potom chutnejšie.

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šampiňóny som krájala maximálne na štvrtiny, menšie na polovice a najmenšie som nechala v celku.

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej som rýchlo očistila mrkvy, šupy hodila zajovi a nakrájala nejak takto :)

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte som pokrájala na väčšie kocky stredne veľkú cibuľu

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a jarnú cibuľku :)

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vo woku som opražila na oleji cibuľu, na to hádzala v poradí baklažán - mrkva - šampiňóny suroviny a trochu osolila a okorenila ml. čiernym korením. Medzitým som si rozohriala olej v malom hrnci a vkladala doň tofu na 3-4 minúty. Tu pozor aby ste ho tam nenechali príliš dlho, lebo by veľmi stvrdlo a v takomto čase bude tak akurát chrumkavé zvonka a jemné vo vnútri.

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kým čakáme na tofu, zmiešame si v miske s vodou solamyl, uvedené koreniny a bylinky a omáčky. Chuť by mala byť silnejšia, lebo rezance sú v podstate bez chuti.

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotové rezance hodíme do woku a zalejeme pripravenou omáčkou.

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podusíme spolu pár minút aby sa spojili chute a ku koncu pridáme jarnú cibuľku a tofu, premiešavame 2-3 minutky a jedlo je hotové. :)

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Hotové jedlo som posypala sezamom a bolo faakt super! :)

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Snáď ho vyskúšate aj vy, dobrú chuť!

    Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

tiginko
pekne navarené... zaujímavý spôsob prípravy tofu, opekané poznám, ale takto nie. Asi by sa malo trochu vysušiť pred vložením do oleja, že?
happybunny
@Tiginko (6.6.2016 18:53)

ja "žmýkam" tofu len keď z neho robím praženicu :D tu mi to neprišlo vôbec potrebné a chutilo dobre:) len si treba dať pozor aby bolo tofu pevné a nie silken, lebo keď je príliš jemné tak ak by sa hneď nerozpadlo tak sa celkom zošúverí. ale určite by sa nič nestalo ak sa rozhodnete ho vysušiť, len to nie je nutné.
kukulienka71
vidieť, že nevaríš prvý ani druhý raz:-) mám rada takéto cestoviny spolu s bielkovinou a zeleninou, rada ich vyskúšam. Máš na ruke sovu? tak si mi sympatická dupľom;-)
happybunny
@Kukulienka71 (6.6.2016 23:48)

hahah ďakujem, mám :D :) tak snáď bude chutiť, rezance sú také neprestrelné jedlo, ktoré vyjde vždy :)
tiginko
@Happybunny (6.6.2016 19:39)

že sa hodvábne tofu nedá použiť na takéto účely, to viem. A doslova žmýkať som nemyslela, iba osušiť, kvôli prskaniu v rozhorúčenom oleji. Pre menej zdatných kuchárov by to mohla byť užitočná informácia
happybunny
@Tiginko (7.6.2016 19:05)

oh, ale mne to vôbec neprskalo práveže a to sa mi takéto nehody stávali celkom bežne :D ani ja som nemyslela doslova, zato tie úvodzovky, len dať medzi utierky a zaťažiť knihou aby sa dostala von voda, môže sa to robiť, ale v tomto prípade by to bolo zbytočné
kukulienka71
V rámci Ázie raz za dva týždne si mi padla do rany:-) menšie korigácie som musela robiť z dôvodu, že som nemala baklažán (dala som reďkovku), omáčku Hoi Sin (dala som ustricovú), a šampiňóny som nahradila hlivou. Mletá paprika a bazalka sa mi tam nehodili. Zato tofu vypražené týmto spôsobom je úplne skvelé, neutierala som ho a vôbec neprskalo, len viac perlilo. Bola to chutná večera, ďakujem:-)


sissi29
S omackou Hoi Sin som sa este nestretla. Kde sa da kupit?
happybunny
@Kukulienka71 (8.6.2016 20:16)

Ospravedlňujem sa za tak neskorú reakciu, buď mi stojí niekto na kábli, alebo tu nie sú upozornenia na komentáre :( jedlo vyzerá super, som veľmi rada, že chutilo :)

@Sissi29 ja kupujem bežne v Kauflande, ale už som sa s ňou stretla aj v Lidl počas ázijského týždňa :)