Bravčová pečeň

Restovaná bravčová pečeň s majoránom

Autor receptu: redakcia

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečeň umyjeme, osušíme, zbavíme blán aj kanálikov a nakrájame na hrubšie pásiky. Cibuľu ošúpeme, nahrubo nakrájame.
  2. Masť roztopíme a opražíme na nej cibuľu do sklovita. Pridáme nakrájanú pečeň a sprudka pár minút restujeme, aby sa zatiahla. Potom posypeme mletou paprikou, podlejeme asi 100 ml vody, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme asi 20 minút.
  3. Pokrievku odložíme a za stáleho miešanie restujeme ešte asi 8 minút. Okoreníme čerstvo zomletým korením štyroch farieb. Odstavíme z ohňa a posypeme sušeným majoránom, ktorý sme rozdrobili medzi prstami, aby sa rozvoňal. Osolíme až na tanieri.