Bravčová pečeň
Restovaná bravčová pečeň s majoránom
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Pečeň umyjeme, osušíme, zbavíme blán aj kanálikov a nakrájame na hrubšie pásiky. Cibuľu ošúpeme, nahrubo nakrájame.
- Masť roztopíme a opražíme na nej cibuľu do sklovita. Pridáme
nakrájanú pečeň a sprudka pár minút restujeme, aby sa zatiahla. Potom posypeme mletou paprikou, podlejeme asi 100 ml vody, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme asi 20 minút.
- Pokrievku odložíme a za stáleho miešanie restujeme ešte asi 8 minút. Okoreníme čerstvo zomletým korením štyroch farieb. Odstavíme z ohňa a posypeme sušeným majoránom, ktorý sme rozdrobili medzi prstami, aby sa rozvoňal. Osolíme až na tanieri.
|