Red velvet tortičky fotorecept
Foto: olinecka
Potešia nielen na pohľad, ale aj chuťou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
120 g |
|
50 g čerstvé rozpustené |
|
|
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
1 štipka |
|
Krém: | |
200 g |
|
200 g (alebo jemný) |
|
200 ml (33 %) |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Suroviny na krém.
-
3
Maslo rozpustíme, necháme vychladnúť, zmiešame s potravinovou červenou farbou. Vajíčka vyšľaháme do peny, postupne pridáme cukor a došľaháme do penista. Pridáme zafarbené maslo, ďalej olej, ocot, vanilkovú arómu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, kakaom, soľou a zmes primiešame do vaječného základu.
-
4
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
-
5
Po upečení korpus necháme vychladnúť.
-
6
Pomocou formičiek z korpusu vykrojíme rôzne tvary, u mňa to boli kolieska, kvietky.
-
7
Krém: Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, tvaroh došľaháme do tuha.
-
8
Krém dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou a minitortičky naplníme, vrstvíme na seba a ozdobíme.
-
9
Ozdobíme ovocím alebo podľa seba. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
10
Ostalo mi trocha krému a tak som ho natrela medzi maslové sušienky a ... Šup do chladničky.
Ďakujem za nahliadnutie receptu a postreh, chybička dávam opravu.
Poprosíme doplniť aj objem smotany na šľahanie. Ďakujeme.
200ml smotana na šľahanie 33
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči @haji .
Hahaha... Do žiadnej veď u nás, kto sa zastaví tak ponúknem. Som rada, že recept... potešil. Pozdravujem.
Ďakujem za nahliadnutie receptu.
Doplnili sme, ďakujeme.
Ďakujem za príjemný komentár a nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.