Minitortičky

Red velvet tortičky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Potešia nielen na pohľad, ale aj chuťou.

15 ks
porcií
45-50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Suroviny na krém.
  3. Maslo rozpustíme, necháme vychladnúť, zmiešame s potravinovou červenou farbou. Vajíčka vyšľaháme do peny, postupne pridáme cukor a došľaháme do penista. Pridáme zafarbené maslo, ďalej olej, ocot, vanilkovú arómu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, kakaom, soľou a zmes primiešame do vaječného základu.
  4. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
  5. Po upečení korpus necháme vychladnúť.
  6. Pomocou formičiek z korpusu vykrojíme rôzne tvary, u mňa to boli kolieska, kvietky.
  7. Krém: Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, tvaroh došľaháme do tuha.
  8. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou a minitortičky naplníme, vrstvíme na seba a ozdobíme.
  9. Ozdobíme ovocím alebo podľa seba. Dáme do chladničky stuhnúť.
  10. Ostalo mi trocha krému a tak som ho natrela medzi maslové sušienky a ... Šup do chladničky.