Minitortičky
Red velvet tortičky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Potešia nielen na pohľad, ale aj chuťou.
15 ks porcií |
45-50 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Suroviny na krém.
- Maslo rozpustíme, necháme vychladnúť, zmiešame s potravinovou červenou farbou. Vajíčka vyšľaháme do peny, postupne pridáme cukor a došľaháme do penista. Pridáme zafarbené maslo, ďalej olej, ocot, vanilkovú arómu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, kakaom, soľou a zmes primiešame do vaječného základu.
- Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
- Po upečení korpus necháme vychladnúť.
- Pomocou formičiek z korpusu vykrojíme rôzne tvary, u mňa to boli kolieska, kvietky.
- Krém: Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, tvaroh došľaháme do tuha.
- Krém dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou a minitortičky naplníme, vrstvíme na seba a ozdobíme.
- Ozdobíme ovocím alebo podľa seba. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Ostalo mi trocha krému a tak som ho natrela medzi maslové sušienky a ... Šup do chladničky.