Snehové minitortičky s ovocnou omáčkou a tvarohovým krémom
mesačník Varecha, 18. septembra 2022
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Privolajte si ešte na chvíľu odchádzajúce leto s týmito minitortičkami s ovocím.
porcií
príprava
na 180/110 °C
Suroviny
3 ks |
|
110 g |
|
1/2 ČL |
|
1/2 PL |
|
Krém: | |
250 g |
|
125 g |
|
100 ml |
|
75 g |
|
Ovocná omáčka: | |
125 g (môže byť aj mrazené) |
|
15 g |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
|
|
(hoblinky) |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme na strednej rýchlosti a postupne do nich pridávame cukor. Keď sa cukor počas šľahania rozpustí, zvýšime rýchlosť obrátok mixéra na maximum. Nakoniec pridáme ocot a kukuričný škrob a zašľaháme ich do snehu.
- 2
Sneh dáme do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a s rozstupmi nastriekame na plech s papierom na pečenie malé korpusy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, znížime teplotu na 110 stupňov a sušíme 60-75 minút.
- 3
Ovocná omáčka: Drobné ovocie povaríme s cukrom a lyžicou vody. Ak nám v omáčke prekážajú semienka, môžeme ju rozmixovať a prepasírovať.
- 4
Krém: Všetky prísady na krém vyšľaháme v mixéri dotuha, krém dáme do cukrárenského vrecúška s ozdobnou špičkou.
- 5
Upečené snehové korpusy prelejeme ovocnou omáčkou, nastriekame krém a tortičky ozdobíme drobným ovocím a hoblinkami čokolády.
Tiež minitortičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu