Snehové minitortičky
Snehové minitortičky

Snehové minitortičky s ovocnou omáčkou a tvarohovým krémom

Peter Dian, šéfkuchár
mesačník Varecha, 18. septembra 2022
Snehové minitortičky s ovocnou omáčkou a tvarohovým krémom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Privolajte si ešte na chvíľu odchádzajúce leto s týmito minitortičkami s ovocím.

6 ks
porcií
90 minút
príprava
60-75 minút
na 180/110 °C

Suroviny

3 ks
110 g
1/2 ČL
1/2 PL
Krém:
250 g
125 g
100 ml
75 g
Ovocná omáčka:
125 g (môže byť aj mrazené)
15 g
1 PL
Okrem toho:
 (hoblinky)




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme na strednej rýchlosti a postupne do nich pridávame cukor. Keď sa cukor počas šľahania rozpustí, zvýšime rýchlosť obrátok mixéra na maximum. Nakoniec pridáme ocot a kukuričný škrob a zašľaháme ich do snehu.

  2. 2

    Sneh dáme do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a s rozstupmi nastriekame na plech s papierom na pečenie malé korpusy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, znížime teplotu na 110 stupňov a sušíme 60-75 minút.

  3. 3

    Ovocná omáčka: Drobné ovocie povaríme s cukrom a lyžicou vody. Ak nám v omáčke prekážajú semienka, môžeme ju rozmixovať a prepasírovať.

  4. 4

    Krém: Všetky prísady na krém vyšľaháme v mixéri dotuha, krém dáme do cukrárenského vrecúška s ozdobnou špičkou.

  5. 5

    Upečené snehové korpusy prelejeme ovocnou omáčkou, nastriekame krém a tortičky ozdobíme drobným ovocím a hoblinkami čokolády.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tortička môže byť chutná, ale vyzerá to, akoby na ňu bolo nahádzané smetie.....krajšia by bola bez tej ozdoby.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia