Recept na králika
Autor receptu: olinecka
Prioravujem ho veľmi rada,lebo po ňom nič neostane.
6-7 porcií |
20 minút príprava |
120-180 minút na 170 °C |
Postup
- Umyteho kralika naporcujeme na štvrtiny dame do misy osolime väčšim množstvom soli.Pridame 3 vetvičky rozmarinu,5 guličiek nove a čierne korenie ,stručiky z jednej hlavky cesnaku pretlačeny a citronovu kôru z jedneho citrona.Pripravene mäso premiešame a zakryjeme alobalom nechame marinovať celu noc.
- Namarinovane mäo oplachneme,aby nebolo veľmi slane dame do zapekacej misy znovu dochutime .Pridame 3 vetvičky rozmarin cesnak cely z jednej hlavky čierne korenie,nove korenie 5 guličiek 3 bobkove listy.Pokvapkame rastlinnym a olivovym olejom.Zapekaciu misu zakryjeme vekom a dame do rury na 2-3 hodiny podľa veľkosti kralika na 170 stupňov.
- Podavame podľa svojho uvaženia ,zapekane zemiaky priloha zelenina,zeleninovy šalat.