Recept na králika

Autor receptu: olinecka

Prioravujem ho veľmi rada,lebo po ňom nič neostane.

6-7
porcií
20 minút
príprava
120-180 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyteho kralika naporcujeme na štvrtiny dame do misy osolime väčšim množstvom soli.Pridame 3 vetvičky rozmarinu,5 guličiek nove a čierne korenie ,stručiky z jednej hlavky cesnaku pretlačeny a citronovu kôru z jedneho citrona.Pripravene mäso premiešame a zakryjeme alobalom nechame marinovať celu noc.
  2. Namarinovane mäo oplachneme,aby nebolo veľmi slane dame do zapekacej misy znovu dochutime .Pridame 3 vetvičky rozmarin cesnak cely z jednej hlavky čierne korenie,nove korenie 5 guličiek 3 bobkove listy.Pokvapkame rastlinnym a olivovym olejom.Zapekaciu misu zakryjeme vekom a dame do rury na 2-3 hodiny podľa veľkosti kralika na 170 stupňov.
  3. Podavame podľa svojho uvaženia ,zapekane zemiaky priloha zelenina,zeleninovy šalat.