Ražniči v hrnci fotorecept

oco - fotkaoco, 28. novembra 2010
Ražniči v hrnci (fotorecept)
Foto: oco

Kuracie ražničí v hrnci vzniklo ako podnet na eintopf recept .

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
1 ks
1 ks
120 g, pikantná
2 ks
1 ks, (menší)
150 g
500 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny pokrájame.Na obrázku je len časť na ukážku.

    Ražniči v hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche oleje dáme opiecť slaninu,keď sa smaží pridáme kuracie prsia.

    Ražniči v hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečené kuracie mäso a slaninku vyberieme a do základu dáme cibuľu a pór a dusíme .

    Ražniči v hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme späť kuracie prsia aj so slaninku okoreníme grilovacím korením a osolíme ,zamiešame ,pridáme trochu teplej vody a po chvíli nakrájanú klobásku aj pečienku.

    Ražniči v hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko pod pokrývkou dusíme do polomäkká,potom pridáme paradajky,posypeme oreganom

    Ražniči v hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme zemiaky zmiešane so soľou a drvenou rascou.

    Ražniči v hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dusíme prikryté kým zemiaky nezmäknú približne 20 minút ,závisí to od hrúbky nakrájaných zemiakov.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

danculka
Môjho muža,by takéto niečo ani nenapadlo ,nie že by to aj uvaril a je v tvojom veku,dám si do KK ,dík.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@danculka čo si tým vekom myslela ,určite má iné plusové body
dorisa
Ja robim niečo podobné,ale normálne to mám napichané na špajli. Naučila ma to jedna stará pani na dovolenke.
coldbery
Tvoj recept sa mi páči práve preto ,že nie je to na špajli....mám ho rada ,ale nerada sa bavím napichovaním....nedávam pečeň,ale skúsim najbližšie aj s ňou....:-)))
piczur
Tiež mám rada takéto "papáníčko", ale nerada sa hrám so špajdľami, toto mi veľmi veľmi vyhovuje. Ďakujem za recept. Ukladám do KK a čo najskôr robím.
jerica
@oco poznám tento postup bez paradajok , len nerobievam , neviem ani prečo. :-))
zuzuliatko18
zvyknem ražniči robiť tiež bez špajdle, každú "sadu" zabalím zvlášť do alobalu a dám na plech... v rúre sa pekne udusí a mám to nachystané na jednotlivé porcie :) ale tento nápad sa mi tiež veľmi páči :) skúsim tam tie pečene, to som ešte nevyskúšala :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia