Ražníči trochu inak

Autor receptu: js9mxd

Tento recept je vlastne "z núdze cnosť" vznikol tak, že sa nekonala grilovačka. Dôvodom bolo nepriaznivé počasie. Suroviny sme museli nejak spotrebovať. Z príjemnej večere bol príjemný obed.

4 - 6
porcie
60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Deň pred varením nakrájame panenku na 10 mm kúsky, osolíme, okoreníme mletým korením, rascou, grilovacím korením a trochou vegety. Celú zmes zalejeme dobrým olejom cca 2 lyžice.
  2. Na druhý deň, striedavo napichujeme na ihlu zemiak, koliečko cibule, klobásky, plátok slaninky a pečienky zabalené v šunke.
  3. Jednotlivé suroviny striedame podľa ľubovôle, na záver dáme zemiak tak, aby sa suroviny nerozpadali
  4. Z uvedeného množstva sa dá urobiť cca 4 až 6 ihiel.
  5. Zostatok zemiakov, slaninky a cibule uložíme na masťou vymastený pekáč, posolíme a posypeme ostatnými koreninamy. Na takto pripravený základ položíme napichané ihly.
  6. Na takto pripravený základ položíme napichané ihly.
  7. Po upečení servírujeme so zmesou zeleniny.