Raňajky s láskou pripravované

natt - fotkanatt, 28. februára 2013
Raňajky s láskou pripravované
Foto: natt

Mám rada keď má jedlo dobrý vzhľad a ešte lepšiu chuť. Dnes som si pripravila chutné raňajky do slnečného dňa, plné pozitívnej energie :)

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

Šťava:
Ovocný šalát:
1 ks
1 ks
1/3 ks
1/2 ks
1 čl
1 pl
Sušené slivky:
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na džús (množstvo podľa seba kedže šťavnatosť je individuálna). Mrkvičku a jabĺčko hodíme do odšťavovača, vytlačíme šťavu z pomaranča a všetko zmiešame. Nalejeme do pohárika a máme to :)

  2. 2

    Suroviny na ovocný šalát si pokrájame, zmiešame, pokvapkáme šťavou z citróna a posypeme ľanovými semienkami. Hotovo,môžme podávať.

  3. 3

    Sušené slivky sú výborná zdravá sladkosť a tak si ich doprajte koľko len chcete. Výborné sú domáce, čiže ak máte surové slivky môžte si ich vysušiť doma. Či už na slniečku alebo v sušičke. V sušičke je možné sušiť celý rok, ja osobne som si slivky predpripravila ešte v sezóne. Či už kôstku necháte počas sušenia alebo slivky vykôstkujete je len na vás. Výborné sú napríklad sušené slivky keď namiesto kôstky do nej strčíte oriešok. Mňamka!

Diskusia k receptu

sovka62
Nuž veď áno, vyzerá to náramne dobre a nepochybne rovnako aj chutí, ale toto by mi do obeda nestačilo v žiadnom prípade. Mne po ovocí vytrávi tak, že najneskôr o hodinu sa musím najesť.
tornadolue
Krasne ranajky. Ovocie a stavy mam na ranajky najradsej a presne, ako pises, su plne energie.
modrykamen
Obliecť montérky a rovno do hory drevo rúbať, alebo na pole okopávať repu.
natt
sovka ak ti tak dobre trávi tak si dopraj viac sušeného ovocia, alebo oriešky, ale tie odporúčam jesť aspoň o pol hodinku neskôr po ovocí, vzhľadom k rozličnéj dĺžke trávenia aby nedošlo ku kvaseniu v črievkach :)
darina11
Si šikulka a tie slivky sú ozaj dobré a hlavne zdravé .Z obchodu mi tak nechutia,lebo sú také mazľavé.
natt
Dnes mamina doniesla jeden balíček slivek z obchodu, Keď som ich otvorila a ochutnala hneď som jej ukazovala rozdiel. Koľko musí byť chemikálií v tých z obchodu keď vydržia toľko mesiacov v balíčku také polosurové, domáce by takto už dávno splesniveli. Je dobré ked si niečo môžem urobiť doma, aspoň viem čo jem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia