Rajčinovo-papriková talianska polievka

Autor receptu: matus113

Rajčinová polievka úplne inak.

6
porcií
65 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Celé rajčiny aj s paprikami-kapiami si dáme na pekáč, polejeme olejom a dáme piecť do predvyhriatej trúby na 200 stupňov. Po približne 15-20 minútach majú rajčiny popraskané šupy, vytiahneme z trúby a necháme vychladnúť. Keď sú rajčiny aj papriky vychladnuté, tak ich všetky ošúpeme a na hrubo nakrájame.
  2. Do litra vriacej vody dáme 2 bujóny a necháme rozvariť. Cibuľku s cesnakom si osmažíme do sklovita, pridáme lyžicu rozdrveného alebo kúpeného mletého koriandru zmiešaného s rascou. Pridáme liter uvareného vývaru, všetky nakrájané rajčiny , papriky a spolu povaríme.
  3. Nakrájame si 4 krajce bieleho chleba a poodkrajujeme kôrky a potrháme na malé kúsky, ktoré dáme do polievky. Nakoniec pridáme 2 lyžice balzamikového octa, osolíme a okoreníme čiernym korením. Poriadne premiešame a necháme ešte variť 5-10 minút. Na záver posypeme parmezánom.