Foto: jody
Jedávali sme to s párkom, či klobásou. Tu na vareche som sa naučila podávať ju s fašírkou. Super jedlo. :-) Ak vynecháte mäso, tiež Zobraziť celý popisJedávali sme to s párkom, či klobásou. Tu na vareche som sa naučila podávať ju s fašírkou. Super jedlo. :-) Ak vynecháte mäso, tiež sa nič nedeje. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na oleji, zasypeme cukrom a necháme skaramelizovať.
-
2
Pridáme nastrúhanú, alebo na tenšie slíže nakrájanú kapustu, po vrstvách, priebežne solíme a zasýpame kmínom. Ak nepustí vlastnú šťavu, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.
-
3
Medzitým si dáme variť obielené zemiaky so stonkami petržlenovej vňate.
-
4
Keď je kapusta udusená, ...
-
5
... rajčinový pretlak rozmiešame s troškou vody a lyžicou škrobu,...
-
6
...pridáme ku kapuste, dobre premiešame a necháme zo dve minutky prevariť.
-
7
Ku scedeným zemiakom pridáme maslo a čerstvú vňať a dobre premiešame.
-
8
Naservírujeme kopec zemiakov, ešte väčší kapusty a korunujeme to dobrou fašírkou. Prajem dobrú chuť. :-)
Najskôr sme fašírku mali so zeleninovým prívarkom a na druhý deň s paradajkovou kapustou.