Rajčinová kapusta (fotorecept)

Autor receptu: jody

Jedávali sme to s párkom, či klobásou. Tu na vareche som sa naučila podávať ju s fašírkou. Super jedlo. :-) Ak vynecháte mäso, tiež sa nič nedeje. :-)

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na oleji, zasypeme cukrom a necháme skaramelizovať.
  2. Pridáme nastrúhanú, alebo na tenšie slíže nakrájanú kapustu, po vrstvách, priebežne solíme a zasýpame kmínom. Ak nepustí vlastnú šťavu, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.
  3. Medzitým si dáme variť obielené zemiaky so stonkami petržlenovej vňate.
  4. Keď je kapusta udusená, ...
  5. ... rajčinový pretlak rozmiešame s troškou vody a lyžicou škrobu,...
  6. ...pridáme ku kapuste, dobre premiešame a necháme zo dve minutky prevariť.
  7. Ku scedeným zemiakom pridáme maslo a čerstvú vňať a dobre premiešame.
  8. Naservírujeme kopec zemiakov, ešte väčší kapusty a korunujeme to dobrou fašírkou. Prajem dobrú chuť. :-)