Rajčinová kapusta (fotorecept)
Autor receptu: jody
Jedávali sme to s párkom, či klobásou. Tu na vareche som sa naučila podávať ju s fašírkou. Super jedlo. :-) Ak vynecháte mäso, tiež sa nič nedeje. :-)
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Nadrobno nakrájanú cibuľku speníme na oleji, zasypeme cukrom a necháme skaramelizovať.
- Pridáme nastrúhanú, alebo na tenšie slíže nakrájanú kapustu, po vrstvách, priebežne solíme a zasýpame kmínom. Ak nepustí vlastnú šťavu, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.
- Medzitým si dáme variť obielené zemiaky so stonkami petržlenovej vňate.
- Keď je kapusta udusená, ...
- ... rajčinový pretlak rozmiešame s troškou vody a lyžicou škrobu,...
- ...pridáme ku kapuste, dobre premiešame a necháme zo dve minutky prevariť.
- Ku scedeným zemiakom pridáme maslo a čerstvú vňať a dobre premiešame.
- Naservírujeme kopec zemiakov, ešte väčší kapusty a korunujeme to dobrou fašírkou. Prajem dobrú chuť. :-)