Vajíčková fašírka - fotorecept

elekra - fotkaelekra, 29. mája 2012
Vajíčková fašírka - fotorecept
Foto: elekra

Takto upravenú fašírku mali v obľube moje deti, majú ju radi aj moje vnúčatá a občas sa k vajíčku môžu pridať aj párky....

4-6
porcie
20-30 minút
príprava
60-70 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg
1/2 kg
3 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Obe mäsá si zomeliem a poradne premiešam. Hovädzieho môže byť aj menej.

    Vajíčková fašírka - fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    Pridám na jemno nakrájanú cibuľu, namočený a vyžmýkaný rožok ( dala som jednu minibagetku) a jedno vajce.

    Vajíčková fašírka - fotorecept - obrázok 2
  3. 3

    Pridám koreniny (soľ, mleté čierne korenie, majoránku a sušenú levanduľu)

    Vajíčková fašírka - fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    a rukami poriadne vypracujem do hladkej masy.

    Vajíčková fašírka - fotorecept - obrázok 4
  5. 5

    Na lopárik nasypem trochu strúhanky

    Vajíčková fašírka - fotorecept - obrázok 5
  6. 6

    na ňu nachystám asi polovicu zmesi

    Vajíčková fašírka - fotorecept - obrázok 6
  7. 7

    uložím na ňu dve natvrdo uvarené olúpané a vychladnuté vajíčka

    Vajíčková fašírka - fotorecept - obrázok 7
  8. 8

    a na ňu dám zvyšok pripravenej zmesi a vytvarujem šišku.

    Vajíčková fašírka - fotorecept - obrázok 8
  9. 9

    Preložím do zapekacej misky a posypem ešte trochou strúhanky.

    Vajíčková fašírka - fotorecept - obrázok 9
  10. 10

    Podlejem vodou a dám piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na cca 60 minút. Pred dopečením nechám odkryté zapiecť asi tak 15 minút.

    Vajíčková fašírka - fotorecept - obrázok 10
  11. 11

    A takto vyzerá na reze.

    Vajíčková fašírka - fotorecept - obrázok 11
  12. 12

    Mali sme na večeru so zeleninovým prívarkom.

    Vajíčková fašírka - fotorecept - obrázok 12

Diskusia k receptu

margaretka28
Robievam a k tomu zemiakový prívarok s kôprom,alebo bobkovým listom,aj som dnes na to myslela,že sme to dávno nemali.:-))
evusik
pekná klasika... ale levandulu som neskúšala, môže to byť zaujímavé :-)
jokin
Určite dobré, ako všetko mäsové, iba ja dávam trochu iné prísady. Keď budem na budúce robiť tak nafotím a zverejním môj recept.
medovnicek
aj u nás je sekaná obľúbená, len s levanduľou som to ešte nikdy neskúšala
izabella929
robievam tiež s rôznymi obmenami...krásny recept.-) zvyknem pridať do mäska pokrájanú kápiu,,,vyzerá farebne...)) inak výborná mňamka.-)
rea1
ked boli deti male, rozkrojila som parok po dlzke, na maso som ho ulozila v tvare akehosi "V" a vajicka som ulozila doň. im sa to tak pacilo. :-) dnes robim tak, ako ty. bez levandule, zato tam obcas pridam trochu rozmarinu a maso aspon 1:1 alebo viac hovadzieho. vajickam zvyknem odkrojit bielkovy spic a posekat ho do masa. kazdy odkrojeny platok fasirky ma potom pekne velke vajickove oko.
a recept na ten zeleninovy privarok by nebol? :-))
elekra
@rea , ten je veľmi jednoduchý. Očistím si jarnú zeleninku (mrkvu, kaleráb, hrášok), nakrájam na kolieska a primerané kúsky, podusím na troche oleja. Pridám soľ a mleté čierne korenie, zalejem trochou teplej vody a nechám podusiť. Potom zahustím buď mliekom alebo smotanou (podľa toho čo mám doma) s hladkou múkou a nechám prevrieť, aby sa uvarila múka. A prívarok je hotový.
afataga
narobila si mi chutky :-) este som nerobila takto sekanu, vzdy urobim fasirky, musim vyskusat, takto staci, parok nie ani za nic, levandula je fajn do mleteho masa a dobra je aj saturejka alebo tymian, ono to znesie vselico, treba sa riadit podla toho, kto ma rad ake bylinky
rea1
@elekra , dakujem. takze to robis vlastne rovnako, ako akykolvek privarok, povedzme luskovy, ten teraz u nas ide. :-) myslela som, ze to je nieco ine. samozrejme, ze to hned spravim. mala som v plane kuracie pecienky dusene na cibulke, tak ich vysmazim a k nim spravim tento tvoj zeleninovy privarok. ja zeleninu mozem na akykolvek sposob a kedykolvek a synovi urcite bude chutit tiez. dakujem. jana
marienka44
@Elekra ,aj aja som minule robila fasirky a do masovej zemsi som okrem namoceneho a vyzmykaneho rozka pridala aj v mlieku nabobtnanu sojovu drt. Saturejku cerstvu mam. Nabuduce spravim podla Teba. Paci sa mi ten keramicky pekac. Kde si ho kupila? Dobre sa cisti, ked je glazovany.
evanaaa
Takúto sekanú robievam aj ja, len narozdiel od fašírok do nej nedávam pečivo, nqanajvýš zahustím trochou strúhanky. Dá sa plniť všeličím, vždy je dobrá.
elekra
@marienka44 , ak si dobre pamätám, tak som ho kúpila zo zásielkového obchodu, tuším to bol Magnet alebo Blancheporte, ale už som si nie istá. Mám ho už dlho. Som s ním spokojná, je celý glazovaný aj z vonkajšej strany aj zvnútra a naozaj sa dobre umýva.
garanco
Upiekla sa Ti krásne!
Tvoj obrázok mi pripomenul detstvo - takto nejako vyzerala fašírka mojej mamy. Ja ju robievam veľmi zriedka, fašírky nie sú u nás veľmi v obľube.
wegar
@marienka44 také majú aj v Ikei, alebo skús popozerať domáce potreby, snáď natrafíš.
hviezdickaz
Takuto fasirku mame velmi radi,veru,uz je to davnejsie,co som ju robila,musim si to zopakovat. Dik za pripomenutie :)
mamatata2
Aj nám ju mamka robievala, tuším sme ju volali Štefanská sekaná, ale neviem prečo. A prívarok je tiež super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia