Ragú z jahňacieho kolienka s topinamburom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
120 minút na 150 °C |
Postup- Koreňovú zeleninu očistíme spolu s cibuľou. Jahňacie kolienka osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany v kastróle. Kolienka vyberieme, pridáme zeleninu a restujeme tak, aby zelenina zmäkla, pričom ju podlievame červeným vínom.
- Potom pridáme rozmarín, tymian, kolienka, zalejeme vodou a pomaly pečieme v konvektomate pri teplote 150 °C dve hodiny. Topinambur si očistíme a dáme uvariť v osolenej vode. Keď je mäkký, scedíme ho a dáme na panvicu s maslom, mletou červenou paprikou, so šalotkou a osolíme.
- Špenátové listy umyjeme a osušíme. Na panvicu dáme maslo, šalotku a špenátové listy, osolíme, okoreníme a zľahka urestujeme.
- Keď sú kolienka hotové, vyberieme ich, oberieme z nich mäso a podávame. Šťavu scedíme a zredukujeme na omáčku, podľa potreby osolíme a okoreníme.
|