Ragú z jahňacieho kolienka s topinamburom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Postup

  1. Koreňovú zeleninu očistíme spolu s cibuľou. Jahňacie kolienka osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany v kastróle. Kolienka vyberieme, pridáme zeleninu a restujeme tak, aby zelenina zmäkla, pričom ju podlievame červeným vínom.
  2. Potom pridáme rozmarín, tymian, kolienka, zalejeme vodou a pomaly pečieme v konvektomate pri teplote 150 °C dve hodiny. Topinambur si očistíme a dáme uvariť v osolenej vode. Keď je mäkký, scedíme ho a dáme na panvicu s maslom, mletou červenou paprikou, so šalotkou a osolíme.
  3. Špenátové listy umyjeme a osušíme. Na panvicu dáme maslo, šalotku a špenátové listy, osolíme, okoreníme a zľahka urestujeme.
  4. Keď sú kolienka hotové, vyberieme ich, oberieme z nich mäso a podávame. Šťavu scedíme a zredukujeme na omáčku, podľa potreby osolíme a okoreníme.