Ragú z husacích pŕs

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kyslú smotanu, nasekanú vňať a pretlačený cesnak poriadne premiešame a dochutíme soľou a korením. Nasekanú cibuľku urestujeme na masti, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhanú mrkvu a petržlen, chvíľku restujeme a pridáme na tenké plátky nakrájané prsia aj s kožou.
  2. Všetko restujeme asi sedem minút, pridáme pretlak, chvíľku restujeme a podlejeme vínom, okoreníme, osolíme a pridáme lúpané paradajky, dusíme asi desať minút, potom podlejeme smotanovým dipom a pridáme maslo na zjemnenie.
  3. Čučoriedková redukcia: Všetky suroviny zmiešame a zredukujeme na panvici tak, aby sme dostali krémovú konzistenciu.
  4. Ragú podávame so žemľovými knedľami, ktoré pripravíme podľa tradičného receptu. Hotovú knedľu nakrájame na plátky a opečieme ich na panvici. Na tanieri servírujeme s čučoriedkovou redkuciou, ktorú dáme do malej misky.