Quinoový nákyp s hríbmi

Stanislava Matejová a Barbora Babiaková
z Pekárne Harmónia v Modre, 3. mája 2017
Quinoový nákyp s hríbmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
1 ks
100 g
4 ružičky
1 ks
2 ks
2 ks
2 strúčiky
25 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Quinou sparíme vriacou vodou a dáme variť s dvojnásobným množstvom vody, približne na 15 minút. Medzitým pokrájame zeleninu na menšie kúsky a mrkvu nahrubo nastrúhame. Z 1 bielka vyšľaháme sneh.

  2. 2

    Hríby očistíme a speníme na masle. Keď máme uvarenú a vychladnutú quinou, pripravíme zapekaciu misu, ktorú pokvapkáme olejom. Vsypeme quinou, zmes hríbov a zeleniny, cottage syr a všetko premiešame. Dochutíme soľou.

  3. 3

    Potom opatrne vmiešame bielky a zalejeme zvyšným rozšľahaným vajcom s mliekom a prelisovaným cesnakom. Nákyp pečieme pri 180 °C asi 30 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia