Quinoový nákyp s hríbmi
Stanislava Matejová a Barbora Babiaková
z Pekárne Harmónia v Modre, 3. mája 2017
z Pekárne Harmónia v Modre, 3. mája 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Quinou sparíme vriacou vodou a dáme variť s dvojnásobným množstvom vody, približne na 15 minút. Medzitým pokrájame zeleninu na menšie kúsky a mrkvu nahrubo nastrúhame. Z 1 bielka vyšľaháme sneh.
- 2
Hríby očistíme a speníme na masle. Keď máme uvarenú a vychladnutú quinou, pripravíme zapekaciu misu, ktorú pokvapkáme olejom. Vsypeme quinou, zmes hríbov a zeleniny, cottage syr a všetko premiešame. Dochutíme soľou.
- 3
Potom opatrne vmiešame bielky a zalejeme zvyšným rozšľahaným vajcom s mliekom a prelisovaným cesnakom. Nákyp pečieme pri 180 °C asi 30 minút.
Tiež quinoa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu