Foto: babav
Tento slany kolac patri medzi moje oblubene .Je to variacia s mladym (baby) spenatom .
8-10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
10+30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
10 dkg |
|
10 dkg |
|
10 dkg |
|
1 balenie |
|
Plnka: | |
3 ks |
|
2,5 dl |
|
25 dkg |
|
plnu hrst |
|
na ozdobu |
|
1 cl |
|
1 cl |
|
Postup
-
1
Vajcia vyslahame so smotanou,okorenime a primiesame postruhany syr. (Pouzila som kombinaciu talianskych syrov:mozzarella,provolone asiago a romano).Nakoniec primiesame umyte osusene mlade spenatove listky. Tuto zmes vylejeme do okruhlej formy vystlanej cestom,ktore sme predtym predpiekli vo vyhriatej rure (10-12 minut). Povrch som prikraslila malickymi cherry paradajkami.
-
2
Takto pripraveny vlozime do vyhriatej rury a upecieme.
-
3
Vychladnuty kolac krajame na porcie a servujeme oblozeny zeleninou , kyslymi uhorkami ,salatom,.....podla chuti.
Diskusia k receptu