Quiche s tekvicovým cestom (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Recept na taketo tekvicove cesto som videla uz dost davno v jednej kucharskej knihe. Konecne som si nasla cas a cesto som vyskusala. Bola som s nim spokojna, preto ho posuvam dalej.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Ocistenu a pokrajanu tekvicu som si uvarila nad parou.
- Vychladnutu tekvicu som roztlacila tlacitkom na zemiaky a pridala som k nej muku, vajicko, trochu soli a cerstvo namlete korenie styroch farieb. Z uvedenych prisad som spracovala jemne cesto.
- Cesto som rozvalkala a ulozila do pomastenej okruhlej formy23cm.
- Na masle som si poprazila nakrajane vnutorne hrube casti mangold a neskor som k nim pridala nakrajane sampiony.
- K oprazenym sampionom som potom pridala na vacsie kusky nakrajane listy mangold.
- Vajicka som rozslahala v sladkej smotane. Smotanu som ochutila solou a cerstvo pomletym korenim. Smotanovu omacku som potom naliala na spareny vychladnuty mangold.
- Ja som pouzila syr s modrou plesnou, ktory som si urobila doma. Moze sa ale pouzit aj slovenska Niva, hocijaky tvrdy syr alebo aj kozi syr.
- Smotanovu omacku som vyliala na pripravene cesto a na vrch som poukladala platky syra.
- Quiche som piekla vo vyhriatej rure 180C 45 minut. Quiche som podavala so salatom z cervenej kapusty s pomarancom a mandarinkami.