Pyrenejská pražma s paradajkovým rizotom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filety z pražmy umyjeme a osušíme. Narežeme kožu, osolíme, pokvapkáme olejom a necháme odležať. Na oleji speníme šalotku s cesnakom. Ryžu Arborio orestujeme a zalejeme bielym vínom. Neskôr podlievame vývarom. Potom pridáme vopred ošúpané a nakrájané paradajky (môžeme použiť aj lúpané paradajky v konzerve). Ryžu s paradajkami varíme a podlievame, kým nie je ryža polomäkká.
  2. Cherry paradajky rozkrojíme na polovice a opečieme na grile alebo panvici a zmiešame s rizotom. Rizoto dochutíme nastrúhaným parmezánom, čerstvou bazalkou, maslom a soľou.
  3. V mažiari rozdrvíme cesnak, pomaly prilievame olivový olej a pridáme šafran. Cesnak s olejom a šafranom trieme na hustú žltú pastu. Nakoniec opečieme filetky pražmy (na koži), osolíme a okoreníme.