Pyrenejská pražma s paradajkovým rizotom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup- Filety z pražmy umyjeme a osušíme. Narežeme kožu, osolíme, pokvapkáme olejom a necháme odležať. Na oleji speníme šalotku s cesnakom. Ryžu Arborio orestujeme a zalejeme bielym vínom. Neskôr podlievame vývarom. Potom pridáme vopred ošúpané a nakrájané paradajky (môžeme použiť aj lúpané paradajky v konzerve). Ryžu s paradajkami varíme a podlievame, kým nie je ryža polomäkká.
- Cherry paradajky rozkrojíme na polovice a opečieme na grile alebo panvici a zmiešame s rizotom. Rizoto dochutíme nastrúhaným parmezánom, čerstvou bazalkou, maslom a soľou.
- V mažiari rozdrvíme cesnak, pomaly prilievame olivový olej a pridáme šafran. Cesnak s olejom a šafranom trieme na hustú žltú pastu. Nakoniec opečieme filetky pražmy (na koži), osolíme a okoreníme.
|