Foto: nelajsia
2-4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
šálky 2 |
|
šálky 4 chladná |
|
1 ks |
|
2 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička |
|
5 lyžíc |
|
6 lyžíc /petržel,pažitka,majorán/ |
|
1 lyžica |
|
3/4 čaj. lyž. |
|
1 čaj. lyž. |
|
2 lyžice /aníz, fenikel, rasca/mleté |
|
|
Postup
-
1
Mungo fazuľky prepláchneme v studenej vode, uvaríme v slanej vode cca 40 min. Na oleji si medzitým podusíime cibuľu. Bylinky posekáme, zmiešame s olejom, koreninami na chlieb, zázvorom a koriandrovou vňaťou. Po 40 min. metličkou rozšľaháme mungo fazuľky( prípadne časť rozmixujeme ponorným mixérom) na jemné pyré, pridáme olejovo-bylinkovú zmes a cibuľu, necháme 4-5 min. povariť. Nakoniec dosolíme. Podávame ako prílohu, alebo s ryžovými wafľami, kukuričnými wafľami alebo s Naan chlebíkom. Ako hlavné jedlo 2 porcie, ako príloha viac. podľa chuti si môžete pridať chilli i cesnak. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu