Pyré z mungo fazuliek

nelajsia - fotkanelajsia, 24. októbra 2012
Pyré z mungo fazuliek
Foto: nelajsia
2-4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

šálky 2
šálky 4 chladná
1 ks
2 čajová lyžička
1 čajová lyžička
5 lyžíc
6 lyžíc /petržel,pažitka,majorán/
1 lyžica
3/4 čaj. lyž.
1 čaj. lyž.
2 lyžice /aníz, fenikel, rasca/mleté




Postup

  1. 1

    Mungo fazuľky prepláchneme v studenej vode, uvaríme v slanej vode cca 40 min. Na oleji si medzitým podusíime cibuľu. Bylinky posekáme, zmiešame s olejom, koreninami na chlieb, zázvorom a koriandrovou vňaťou. Po 40 min. metličkou rozšľaháme mungo fazuľky( prípadne časť rozmixujeme ponorným mixérom) na jemné pyré, pridáme olejovo-bylinkovú zmes a cibuľu, necháme 4-5 min. povariť. Nakoniec dosolíme. Podávame ako prílohu, alebo s ryžovými wafľami, kukuričnými wafľami alebo s Naan chlebíkom. Ako hlavné jedlo 2 porcie, ako príloha viac. podľa chuti si môžete pridať chilli i cesnak. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

nelajsia
...skús, mne to chutilo a je to vhodné aj ako hlavné jedlo teplé s plackami, alebo príloha, i ako nátierka... len to vyzerá nevábne
helca103
mungo mám rada takto som ešte neskúšala, páči sa mi tvoj recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia