Pyré z mungo fazuliek
Autor receptu: nelajsia
2-4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Mungo fazuľky prepláchneme v studenej vode, uvaríme v slanej vode cca 40 min.
Na oleji si medzitým podusíime cibuľu.
Bylinky posekáme, zmiešame s olejom, koreninami na chlieb, zázvorom a koriandrovou vňaťou.
Po 40 min. metličkou rozšľaháme mungo fazuľky( prípadne časť rozmixujeme ponorným mixérom) na jemné pyré, pridáme olejovo-bylinkovú zmes a cibuľu, necháme 4-5 min. povariť. Nakoniec dosolíme.
Podávame ako prílohu, alebo s ryžovými wafľami, kukuričnými wafľami alebo s Naan chlebíkom.
Ako hlavné jedlo 2 porcie, ako príloha viac.
podľa chuti si môžete pridať chilli i cesnak. Dobrú chuť.
|