Pudingový zákusok

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 10. augusta 2019 16:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Spojenie vanilkového pudingu s pudingom tmavá čokoláda opantá vaše zmysly.

Suroviny

Cesto:
6 PL
6 PL
4 PL
4 PL
1 bal.
1 bal.
150 ml
150 ml
6 ks
Svetlý krém:
2 bal.
900 ml
6 PL
150 g
Tmavý krém:
2 bal.
800 ml
6 PL
100 g
Na posypanie:
 strúhaná
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Žĺtky s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, mlieko a za neustáleho šľahania prisypeme múku, kakao, instantný kakaový prášok. Na koniec pridáme kypriaci prášok a vymiešame do hladka. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame k žĺtkovej zmesi. Plech vysypeme múkou a vymastíme a vylejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 25 minút.

  2. 2

    Pomocou lyžice do teplého cesta urobíme jamky v rovnakých vzdialenostiach.

  3. 3

    Pripravíme svetlý krém - uvaríme puding, akonáhle začne hustnúť pridáme na kocky nakrájané maslo a miešame. Vylejeme na cesto a uhladíme tak, aby vošiel do jamiek. Tmavý krém pripravíme rovnako ako svetlý krém. Vylejeme ho na vanilkový puding. Kto chce môže vrch posypať čokoládou. Zákusok necháme v chladničke stuhnúť.

  4. 4

    Koláč môžeme pripraviť aj v bezlepkovej verzii a to tak, že v ceste namiesto 6 PL polohrubej múky použijeme Cake mix Liana a vynecháme Kypriaci prášok do pečiva.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist