Pudingový zákusok
Foto: potravinarskavyrobaliana
Spojenie vanilkového pudingu s pudingom tmavá čokoláda opantá vaše zmysly.
Suroviny
Cesto: | |
6 PL |
|
6 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
6 ks |
|
Svetlý krém: | |
2 bal. |
|
900 ml |
|
6 PL |
|
150 g |
|
Tmavý krém: | |
2 bal. |
|
800 ml |
|
6 PL |
|
100 g |
|
Na posypanie: | |
strúhaná |
|
Postup
-
1
Žĺtky s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, mlieko a za neustáleho šľahania prisypeme múku, kakao, instantný kakaový prášok. Na koniec pridáme kypriaci prášok a vymiešame do hladka. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame k žĺtkovej zmesi. Plech vysypeme múkou a vymastíme a vylejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 25 minút.
- 2
Pomocou lyžice do teplého cesta urobíme jamky v rovnakých vzdialenostiach.
- 3
Pripravíme svetlý krém - uvaríme puding, akonáhle začne hustnúť pridáme na kocky nakrájané maslo a miešame. Vylejeme na cesto a uhladíme tak, aby vošiel do jamiek. Tmavý krém pripravíme rovnako ako svetlý krém. Vylejeme ho na vanilkový puding. Kto chce môže vrch posypať čokoládou. Zákusok necháme v chladničke stuhnúť.
- 4
Koláč môžeme pripraviť aj v bezlepkovej verzii a to tak, že v ceste namiesto 6 PL polohrubej múky použijeme Cake mix Liana a vynecháme Kypriaci prášok do pečiva.
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu