« Naspäť na tento recept

Pudingový zákusok verzia na vytlačenie

Spojenie vanilkového pudingu s pudingom tmavá čokoláda opantá vaše zmysly.

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Postup receptu

Žĺtky s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, mlieko a za neustáleho šľahania prisypeme múku, kakao, instantný kakaový prášok. Na koniec pridáme kypriaci prášok a vymiešame do hladka. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame k žĺtkovej zmesi. Plech vysypeme múkou a vymastíme a vylejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 25 minút.

Pomocou lyžice do teplého cesta urobíme jamky v rovnakých vzdialenostiach.

Pripravíme svetlý krém - uvaríme puding, akonáhle začne hustnúť pridáme na kocky nakrájané maslo a miešame. Vylejeme na cesto a uhladíme tak, aby vošiel do jamiek. Tmavý krém pripravíme rovnako ako svetlý krém. Vylejeme ho na vanilkový puding. Kto chce môže vrch posypať čokoládou. Zákusok necháme v chladničke stuhnúť.

Koláč môžeme pripraviť aj v bezlepkovej verzii a to tak, že v ceste namiesto 6 PL polohrubej múky použijeme Cake mix Liana a vynecháme Kypriaci prášok do pečiva.

Suroviny








Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist