Pudingový mrežovník s čerešňami fotorecept
Recept pochádza zo stránky Dobré jedlo. Keďže prvýkrát upečený veľmi chutil, musela som koláčik upiecť znova.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 KL |
|
| 2-4 PL (alebo voda) |
|
| Plnka: | |
| 400 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ks |
|
| 50 g |
|
| 300 g |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 3 PL |
|
| 450 g vykôstkované |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s práškovým cukrom, kypriacim práškom, pridáme vajce, maslo, mlieko a dôkladne spracujeme cesto. Dáme ho na 30 minút do chladničky. Po odležaní dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru a vystelieme ním dno i boky formy, vymastenej a vysypanej múkou.
-
2
Pred nanesením plnky cesto popicháme vidličkou. Pripravíme plnku. Z mlieka, zo Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom a s maslom. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý sneh. Do vychladnutého pudingu pridáme vymiešaný tvaroh, vyšľahaný sneh a maizenu.
-
3
Plnku navrstvíme na cesto a naukladáme čerešne.
-
4
Zvyšnú časť cesta rozvaľkáme, pokrájame na pásy, ktoré uložíme v tvare mriežky na povrch. Okraje pritlačíme.
-
5
Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov do zlatista. Vychladnutý koláč pokrájame, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lístkami mäty.
-
6
Moja tortová teflónová forma mala priemer 22 cm.









Diskusia k receptu