Mriežkový čerešňový koláč

Pudingový mrežovník s čerešňami (fotorecept)

Autor receptu: marienka44

Recept pochádza zo stránky Dobré jedlo. Keďže prvýkrát upečený veľmi chutil, musela som koláčik upiecť znova.

8
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame s práškovým cukrom, kypriacim práškom, pridáme vajce, maslo, mlieko a dôkladne spracujeme cesto. Dáme ho na 30 minút do chladničky. Po odležaní dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru a vystelieme ním dno i boky formy, vymastenej a vysypanej múkou.
  2. Pred nanesením plnky cesto popicháme vidličkou. Pripravíme plnku. Z mlieka, zo Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom a s maslom. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý sneh. Do vychladnutého pudingu pridáme vymiešaný tvaroh, vyšľahaný sneh a maizenu.
  3. Plnku navrstvíme na cesto a naukladáme čerešne.
  4. Zvyšnú časť cesta rozvaľkáme, pokrájame na pásy, ktoré uložíme v tvare mriežky na povrch. Okraje pritlačíme.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov do zlatista. Vychladnutý koláč pokrájame, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lístkami mäty.
  6. Moja tortová teflónová forma mala priemer 22 cm.