Pudingové rezy s croissantmi
Foto: razomzastolom
Recept na zákusok, ktorý deti jednoducho zbožňujú. Obsahuje všetko, čo milujú: kakao, croissanty, jemné pudingy... Veľmi
jednoduchý na prípravu.
Zdroj: https://youtu.be/7F-2shmrkeI
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Kakaové pláty: | |
4 ks |
|
160 g |
|
100 g |
|
6 g |
|
30 g |
|
Pudingové plnky: | |
1,3 l |
|
80 g |
|
80 g |
|
160 g |
|
Okrem toho: | |
7 ks |
|
Postup
-
1
Kakaové pláty: Bielky s cukrom vyšľahať na hustú penu, za stáleho šľahania pridať žĺtky. Pridať suché suroviny: múku, prášok do pečiva, kakao a dôkladne premiešať. Tekuté cesto rozdeliť na polovice a z nich v rúre vyhriatej na 180 °C upiecť dva rovnaké pláty (forma s rozmermi 26x26 cm), doba pečenia 8 minút.
- 2
Pudingové plnky: Do 350 ml mlieka pridať cukor a priviesť k varu. Medzitým rozpustiť vanilkový puding v 300 ml studeného mlieka, postupne prilievať do vriaceho mlieka s cukrom a za stáleho miešania uvariť hustý puding (nechať 2-3 minúty vrieť). Podobne uvariť čokoládový puding.
- 3
Vychladnutý plát položiť do formy s rozmermi 26x26 cm. Na plát vyliať horúci vanilkový puding. Poukladať croissanty a zľahka ich vtlačiť do pudingu. Zaliať croissanty horúcim čokoládovým pudingom. Položiť druhý plát a zľahka zaťažiť. Ochladiť zákusok na izbovú teplotu a odložiť (naďalej má byť zaťažený) do chladničky na 12-24 hodín. Zákusok ozdobiť podľa želania.
- 4
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/7F-2shmrkeI
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu