Pudingový zákusok

Pudingové rezy s croissantmi

Autor receptu: razomzastolom

Recept na zákusok, ktorý deti jednoducho zbožňujú. Obsahuje všetko, čo milujú: kakao, croissanty, jemné pudingy...* Veľmi jednoduchý na prípravu.

20
porcií
60 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kakaové pláty: Bielky s cukrom vyšľahať na hustú penu, za stáleho šľahania pridať žĺtky. Pridať suché suroviny: múku, prášok do pečiva, kakao a dôkladne premiešať. Tekuté cesto rozdeliť na polovice a z nich v rúre vyhriatej na 180 °C upiecť dva rovnaké pláty (forma s rozmermi 26x26 cm), doba pečenia 8 minút.
  2. Pudingové plnky: Do 350 ml mlieka pridať cukor a priviesť k varu. Medzitým rozpustiť vanilkový puding v 300 ml studeného mlieka, postupne prilievať do vriaceho mlieka s cukrom a za stáleho miešania uvariť hustý puding (nechať 2-3 minúty vrieť). Podobne uvariť čokoládový puding.
  3. Vychladnutý plát položiť do formy s rozmermi 26x26 cm. Na plát vyliať horúci vanilkový puding. Poukladať croissanty a zľahka ich vtlačiť do pudingu. Zaliať croissanty horúcim čokoládovým pudingom. Položiť druhý plát a zľahka zaťažiť. Ochladiť zákusok na izbovú teplotu a odložiť (naďalej má byť zaťažený) do chladničky na 12-24 hodín. Zákusok ozdobiť podľa želania.
  4. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/7F-2shmrkeI