Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Pudingové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. septembra 2019

Víkendový zákusok. Dnes úplne jednoduchý zákusok. Jeden bielkový a jeden piškótový korpus s krémom s vanilkovo-smotanovým pudingom. Tento istý puding som použila aj na Zobraziť celý popisVíkendový zákusok. Dnes úplne jednoduchý zákusok. Jeden bielkový a jeden piškótový korpus s krémom s vanilkovo-smotanovým pudingom. Tento istý puding som použila aj na zahustenie marhuľového lekváru. Nadstavila som zákusok dlhými detskými piškótami. Od samého začiatku som nevedela, ako ho dokončím a ako bude vyzerať, vedela som iba jedno, že chcem mať svetlý zákusok. Názov som mu dala preto taký, lebo ešte taký zákusok nemám. Teda je to vlastný recept.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto bielkové:
6
6 PL
6 PL
1 KL
na špic noža
Cesto piškótové:
4 ks
4 PL
4 PL
1 KL
na špic noža
Krém:
6
50 g
2 bal.
3 PL
700 ml
250 g
50 g
Na vrch čoko poleva:
200 g
1 PL
1 PL
1 PL
Marhuľový krém z lekváru:
150 ml
100 ml
1 bal.
Okrem toho:
3 bal.
100 ml




Postup

  1. 1

    Vajcia som rozdelila. K bielkom som pridala štipku soli a začala šľahať. Keď boli bielky takmer tuhé, začala som prisýpať cukor.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala k bielkom a opatrne zamiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som preložila na plech a zarovnala stierkou. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekol sa 10 min. Až po upečení korpusu som zistila, že musím upiecť ešte jeden korpus, lebo bol veľmi krehký a tenký a tie ďalšie úpravy by korpus neudržal.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som rýchlo ďalší korpus, kým som mala horúcu rúru. Vymiešala som vajcia s cukrom do peny.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do základu a opatrne vareškou vmiešala. Piekol sa taktiež 10 min.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Oba upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravila som si krém: žĺtky som vymiešala s polovicou cukru, pridala som 2 pudingy, detskú krupicu a všetko potom zriedila mliekom a uvarila hustú kašu. Takú kašu, v ktorej je detská krupica ihneď chladím v studenej vode, aby sa netvorili hrčky

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala po lyžici vychladnutú kašu.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotový krém som rozdelila na 2 časti a uložila na 3 hod. do chladničky. Do krému som nepridávala žiaden alkohol ani príchuť, lebo piškóty budem namáčať v ume.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč: na podnos som uložila bielkový korpus. Na sporák som dala rajničku s marhuľovým lekvárom a nechala som ho zohriať. Vo vode som vymiešala puding, pridala som ho k lekváru a počas varenia som ho zahustila, tento krém ešte za horúca som navrstvila a bielkový korpous.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na horúci krém som uložila piškótový korpus a natrela som ho horúcim lekvárom.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na lekvár som natrela polovicu pudingového krému.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na krém som ukladala šikmo piškóty máčané v ume s troškou pomarančovej šťavy.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na piškóty som uložila druhú polovicu krému: Koláč som dala stuhnúť na 2 hod. do chladničky. Potom som na krém položila papier na pečenie, krájacú dosku a 3 kg múky a takto uložila do chladničky na celú noc.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Druhý deň som pripravila bielu čokoládovú polevu a opäť uložila na hodinu do chladničky. Keď čokoláda stuhla, orezala som boky koláča.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Horúcim nožom som krájala na rezy. Zdobila som strúhanou pomarančovou kôrou a jedlými sirôtkami, ktoré na šťastie ešte nezamrzli. Prajem vám dobrú chuť.

    Pudingové rezy (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

haji
Super pudingové rezy, bezva suroviny, detailní postup - krásná práce a prudce jedlá fota! Jsi šikulka, milá Izi, tvé recepty jsou už poznám po slepu. S radostí bych ochutnala, byla bych v sedmém nebi, musí se rozplývat na jazyku, hmm Krásné růže rezy jemně doplní, aby si všichni užili. Děkuji za recept a sdílení. Požehnanou neděli, milá Izi a hezký sobotní večer! Ať se ti všechno a ve všem daří!
finczi
Veľmi pekne vyzerajúci zákusok. Podľa surovín isto chutný. Ak by som mala na také pečenie odvahu, asi by som dala piškótový plát na spodok a bielkový krehký ako druhý v poradí. Obdivujem Vašu zručnosť : ) Krásny víkend prajem!
rubyrom
Tvoje zákusky jsou vždy nádherně a dokonale udělané! Krásná práce, smekám!
1x haji
izabella929
@haji , milá moja teším sa , že sa ti zákusok páči..urobila som ho presne v tých farbách, ktoré sú môjmu srdcu blízke..ešte ruže kvitnú po druhý krát v tomto roku, sú nádherné všetky..tiež farba, ktorú milujem..ďakujem pekne za komentár, prianie a tiež želám požehnanú nedeľu.-)
1x haji
izabella929
@finczi , nuž možno by to farebne lepšie ladilo, len som mala obavy, že sa mi ten krehký korpus bude lámať, preto som to istila druhým piškótovým..piškóty ukladané na plocho sú ľahšie, ale tieto ukladané na šikmo sú ťažšie a neriskovala som to...teší ma, že aspoň niekomu sa moje zákusky páčia..inak môžem, zodpovedne napísať, kto ich ochutnal, každému chutili a to nie len preto, že boli mnou upečené ..nepoužívam umelé krémy, ktoré sa dajú vymiešať za sekundu..všetko robím tak ako je to nafotené..Dakujem za pekné prianie a ja prajem krásny zbytok nedele..)
1x haji