Pudingový zákusok

Pudingové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Víkendový zákusok. Dnes úplne jednoduchý zákusok. Jeden bielkový a jeden piškótový korpus s krémom s vanilkovo-smotanovým pudingom. Tento istý puding som použila aj na zahustenie marhuľového lekváru. Nadstavila som zákusok dlhými detskými piškótami. Od samého začiatku som nevedela, ako ho dokončím a ako bude vyzerať, vedela som iba jedno, že chcem mať svetlý zákusok. Názov som mu dala preto taký, lebo ešte taký zákusok nemám. Teda je to vlastný recept.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia som rozdelila. K bielkom som pridala štipku soli a začala šľahať. Keď boli bielky takmer tuhé, začala som prisýpať cukor.
  2. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala k bielkom a opatrne zamiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som preložila na plech a zarovnala stierkou. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekol sa 10 min. Až po upečení korpusu som zistila, že musím upiecť ešte jeden korpus, lebo bol veľmi krehký a tenký a tie ďalšie úpravy by korpus neudržal.
  3. Pripravila som rýchlo ďalší korpus, kým som mala horúcu rúru. Vymiešala som vajcia s cukrom do peny.
  4. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do základu a opatrne vareškou vmiešala. Piekol sa taktiež 10 min.
  5. Oba upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  6. Pripravila som si krém: žĺtky som vymiešala s polovicou cukru, pridala som 2 pudingy, detskú krupicu a všetko potom zriedila mliekom a uvarila hustú kašu. Takú kašu, v ktorej je detská krupica ihneď chladím v studenej vode, aby sa netvorili hrčky
  7. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala po lyžici vychladnutú kašu.
  8. Hotový krém som rozdelila na 2 časti a uložila na 3 hod. do chladničky. Do krému som nepridávala žiaden alkohol ani príchuť, lebo piškóty budem namáčať v ume.
  9. Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč: na podnos som uložila bielkový korpus. Na sporák som dala rajničku s marhuľovým lekvárom a nechala som ho zohriať. Vo vode som vymiešala puding, pridala som ho k lekváru a počas varenia som ho zahustila, tento krém ešte za horúca som navrstvila a bielkový korpous.
  10. Na horúci krém som uložila piškótový korpus a natrela som ho horúcim lekvárom.
  11. Na lekvár som natrela polovicu pudingového krému.
  12. Na krém som ukladala šikmo piškóty máčané v ume s troškou pomarančovej šťavy.
  13. Na piškóty som uložila druhú polovicu krému: Koláč som dala stuhnúť na 2 hod. do chladničky. Potom som na krém položila papier na pečenie, krájacú dosku a 3 kg múky a takto uložila do chladničky na celú noc.
  14. Druhý deň som pripravila bielu čokoládovú polevu a opäť uložila na hodinu do chladničky. Keď čokoláda stuhla, orezala som boky koláča.
  15. Horúcim nožom som krájala na rezy. Zdobila som strúhanou pomarančovou kôrou a jedlými sirôtkami, ktoré na šťastie ešte nezamrzli. Prajem vám dobrú chuť.