Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke fotorecept

Miroslav Milučký
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 3. novembra 2017
Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g (farina alebo semolina)
4 ks
10 g
10 g
2 g
150 g
50 ml
400 ml
10 g
500 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať do chladničky. Filetu zo pstruha stiahneme z kože, nadrobno nakrájame, osolíme, okoreníme, pridáme trošku smotany, postrúhame najemno jeden uvarený zemiak, dáme pažítku a kôpor a zamiešame.

    Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šalotku nakrájame na drobné kocky, opražíme na masle, zalejeme bielym vínom, dve minúty redukujeme, pridáme smotanu, soľ, šafran a 10 minút redukujeme. Rozmixujeme ponorným mixérom a precedíme cez sitko.

    Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vytiahneme z chladničky, rozvaľkáme na tenké pláty, naplníme plnkou zo pstruha a prekryjeme druhým plátom. Vykrojíme kruhovou formou a dáme variť do vriacej vody. Hotové vyberáme na hlboký tanier, prelejeme šafranovou omáčkou a posypeme shiso bylinkami.

    Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: