Pštrosie guľky s bryndzou a pečenou zeleninou

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Postup

  1. Pštrosie mäso najemno pomelieme, pridáme bryndzu, dochutíme soľou, pretlačeným cesnakom, tymianom nasekaným na drobno a rozmarínom, premiešame a dáme odležať do chladu. Kým bude mäso odpočívať, očistíme kapiu, mrkvu, zeler a kvaku.
  2. Kapiu prerežeme na polovice a potrieme ju cesnakom. Potom ju naplníme mäsovo–bryndzovými guľkami. Z ostatnej koreňovej zeleniny narežeme rovnomerné plátky, ktoré vrstvíme na seba a potierame zmesou olivového oleja a cesnaku.
  3. Všetko dáme spolu piecť na jeden plech na 160 stupňov na 25 minút. Nízka teplota pečenia zaručí nevysychanie mäsa. Pred dokončením môžeme posypať mäsovo–bryndzovú zmes bryndzou a ešte na chvíľu nechať špecialitu zapiecť v rúre.