Pštrosie guľky s bryndzou a pečenou zeleninou
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup- Pštrosie mäso najemno pomelieme, pridáme bryndzu, dochutíme soľou, pretlačeným cesnakom, tymianom nasekaným na drobno a rozmarínom, premiešame a dáme odležať do chladu. Kým bude mäso odpočívať, očistíme kapiu, mrkvu, zeler a kvaku.
- Kapiu prerežeme na polovice a potrieme ju cesnakom. Potom ju naplníme mäsovo–bryndzovými guľkami. Z ostatnej koreňovej zeleniny narežeme rovnomerné plátky, ktoré vrstvíme na seba a potierame zmesou olivového oleja a cesnaku.
- Všetko dáme spolu piecť na jeden plech na 160 stupňov na 25 minút. Nízka teplota pečenia zaručí nevysychanie mäsa. Pred dokončením môžeme posypať mäsovo–bryndzovú zmes bryndzou a ešte na chvíľu nechať špecialitu zapiecť v rúre.
|