Pšeničnoražný chlieb s vlašskými orechami a nátierkou z gorgonzoly

kardamom - bez fotkykardamom, 4. júla 2014
Pšeničnoražný chlieb s vlašskými orechami a nátierkou z gorgonzoly
Foto: kardamom

zadovážili sme si pekárničku a knižku na pečenie chleba :-)

Suroviny

chlebík:
350 g
150 g
50 g
300 ml
2 PL
2 čl rovné
2 čl rovné
1 čl
nátierka:
 chrumkavá fenikel/ sedano/ karfiol/ kapusta
 alebo šalotka alebo mladá
 alebo jogurt

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do domácej pekárničky vlejeme vodu, olivový olej, pridáme cukor, soľ.

  2. 2

    Na to nasypeme obe múky a sušené droždie, najlepšie francúzske (na obale lastovička).

  3. 3

    Naprogramujeme pekáreň na celozrnný chlieb. Zvolíme jednu z troch možností na farbu kôrky. Keď bude pípať, vsypeme hrubo mleté vlašské orechy.

  4. 4

    Nátierka: do kutru dáme rovnaký diel červenej cibule/šalotky/žltej cibule/mladej cibuľky; čerstvého feniku/sedana/karfiolu... a vlašských alebo iných orechov. Pulzne rozomelieme podľa želania. Na tanieri rovnaký objemový diel gorgonzoly s trochou kyslej smotany/jogurtu zmiešame s obsahom z kutra.

  5. 5

    Zdobíme orechami a bylinkami. Dobrú chuť vám prajem :-)

    Pšeničnoražný chlieb s vlašskými orechami a nátierkou z gorgonzoly - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nie som fanúšikom týchto pekárničok, pre mňa je chlieb z rúry neporovnateľne chutnejší, ale poznám dobre radosť z pečenia domáceho chleba.. takže gratulujem k rozhodnutiu piecť si ho sám :-) Pekný prvý recept na vareche :-) Nech sa darí!
@kardamom tipujem, ze mas pekarnicku kratko, a ved, si mladucka/y,, presli sme cez ten osial viaceri, a rura je rura.. chlebiky z pekarne chutia skvele, ale len zacas, potom sa zunuju, ale tvoj recept je mily, pripomenul mi moje zaciatky s domacim pecenim, natierka je vyborna, modre syry + orechy sa maju radi, rada vyskusam, fotka boduje :)
1x katka78