Pšenáčik (jáhly - koláčik)

andiss - fotkaAndiss, 21. apríla 2014 8:45
Ďalšie recepty »
Pšenáčik (jáhly - koláčik)Foto: andiss

Koláč zo pšena??! Áno, je bezlepkové, ľahko stráviteľné a takýto koláčik si môžte dopriať aj viackrát do týždňa. Ja som ho dala stuhnúť do chladničky, avšak kto chce, môže ho dať aj zapiecť. Tak poďme na to! :-)

30 min
príprava

Suroviny

1 šálka = cca 200g (jáhly)
2,5 šálky (alebo voda)
hrsť
hrsť
1 - 2 ks
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Do mlieka alebo vody si dáme variť pšeno /podľa uvedeného množstva/. Varíme kým sa tekutina neodparí a zostane nám kašovitá hmota. Vypneme zo sporáku a ochutíme podľa seba. Ja som pridala škoricu, slivky, mandle a osladila agáve.

  2. 2

    Prikryjeme a chvílu necháme odstáť. Do formy /cca 26cm/ som premiestnila a pozatláčala jemne rukami pšeno tak, aby zostal povrch hladký.

  3. 3

    Jabĺčka si nastrúhame, pridáme šťavu aj kôru z citrónu,agáve, mak...kto čo len chce :-) Dávajte si pozor, aby vám niečo ostalo aj na vrch koláčika. Takéto jabĺčka s makom sú úžasnou maškrtkou, samozrejme zdravou. Mňam. Pri ukladaní jabĺk na vrch koláčika vymyžmýkame šťavu, aby nebol vrch prílíš mokrý. Dobre pozatláčame a necháme vychladnúť aspoň 1-2 hodinky. Potom dáme stuhnúť do chladu /najlepšie na noc/. No a ráno už môžme maškrtiť o sto šesť :-))

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist