« Naspäť na tento recept

Pšenáčik (jáhly - koláčik) verzia na vytlačenie

Koláč zo pšena??! Áno, je bezlepkové, ľahko stráviteľné a takýto koláčik si môžte dopriať aj viackrát do týždňa. Ja som ho dala stuhnúť do chladničky, avšak kto chce, môže ho dať aj zapiecť. Tak poďme na to! :-)

Autor receptu: andiss

Postup receptu

Do mlieka alebo vody si dáme variť pšeno /podľa uvedeného množstva/. Varíme kým sa tekutina neodparí a zostane nám kašovitá hmota. Vypneme zo sporáku a ochutíme podľa seba. Ja som pridala škoricu, slivky, mandle a osladila agáve.

Prikryjeme a chvílu necháme odstáť. Do formy /cca 26cm/ som premiestnila a pozatláčala jemne rukami pšeno tak, aby zostal povrch hladký.

Jabĺčka si nastrúhame, pridáme šťavu aj kôru z citrónu,agáve, mak...kto čo len chce :-) Dávajte si pozor, aby vám niečo ostalo aj na vrch koláčika. Takéto jabĺčka s makom sú úžasnou maškrtkou, samozrejme zdravou. Mňam. Pri ukladaní jabĺk na vrch koláčika vymyžmýkame šťavu, aby nebol vrch prílíš mokrý. Dobre pozatláčame a necháme vychladnúť aspoň 1-2 hodinky. Potom dáme stuhnúť do chladu /najlepšie na noc/. No a ráno už môžme maškrtiť o sto šesť :-))

Suroviny




30
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist