Veterníky

Profiterolky - miniveterníky

Autor receptu: alica7

Veterníčky plnené mascarpone krémom.

40 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Varíme vodu, maslo a soľ, pridáme preosiatu múku a za stáleho miešania varíme, kým sa zmes oddelí od hrnca. Do teplej (nie horúcej) zmesi zašľaháme rozmiešané vajcia (+ - podľa potreby), na jemne ťahavé cesto.
  2. Na mastný papier striekame malé veterníky cukrárskym vreckom s nástavcom. Pečieme na 200 stupňov asi 8 minút, teplotu znížime a pečieme na 175 stupňov asi 20 -30 minút do ružova. Rúru počas pečenia neotvárame! Teplé veterníčky prekrojíme zúbkovým nožom.
  3. Krém: Studené mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme mixérom na menších otáčkach.
  4. Vychladnuté veterníčky naplníme malinami a krémom cukrárskym vreckom s väčším ozdobným nástavcom a posypeme malinovým práškom.