Veterníky
Profiterolky - miniveterníky
Autor receptu: alica7
Veterníčky plnené mascarpone krémom.
40 minút príprava |
40 minút na 175 °C |
Postup
- Varíme vodu, maslo a soľ, pridáme preosiatu múku a za stáleho miešania varíme, kým sa zmes oddelí od hrnca. Do teplej (nie horúcej) zmesi zašľaháme rozmiešané vajcia (+ - podľa potreby), na jemne ťahavé cesto.
- Na mastný papier striekame malé veterníky cukrárskym vreckom s nástavcom. Pečieme na 200 stupňov asi 8 minút, teplotu znížime a pečieme na 175 stupňov asi 20 -30 minút do ružova. Rúru počas pečenia neotvárame! Teplé veterníčky prekrojíme zúbkovým nožom.
- Krém: Studené mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme mixérom na menších otáčkach.
- Vychladnuté veterníčky naplníme malinami a krémom cukrárskym vreckom s väčším ozdobným nástavcom a posypeme malinovým práškom.