Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept)
Autor receptu: jody
Inšpirácia a pokusy... A potom už len špekulovanie nad názvom... :-)))
Experiment sa ale zato podaril, recept mám v kolonke De luxe... :-)
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso očistíme, odblaníme, nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu aj cesnak nasekáme na drobno. Korenie namelieme čerstvé. Hrozienkam dáme pokoj. :-)
- Zmiešame múku s hodnou dávkou korenia a mäsové kúsky v nej obalíme.
- Na oleji speníme cibuľu.
- Zasypeme cukrom a necháme celkom skaramelizovať.
- Vložíme mäso a zo všetkých strán poopekáme. Až sa zatiahne, posolíme.
- Pridáme pár borievok a pražíme ďalej.
- Zasypeme materinou dúškou (kto nemá, hodí sa akýkoľvek druh tymiánu).
- Podlejeme červeným vínom a dusíme. Nedávajte ho hneď veľa, radšej občas podlejte a zduste na šťavu.
- Po pol hodine pridáme na pásiky pokrájaný cesnak.
- Keď je už mäso polomäkké, šprcneme tam trochu medoviny.
- Nasypeme za hrsť hrozienok a varíme ďalej.
- Keď je mäso mäkké, pridáme rajčinový pretlak, premiešame, zo dve minutky povaríme, ...
- ...a na záver prilejeme trochu smotany. Necháme len zovrieť a vypneme. Teraz dochutíme citrónovou šťavou.
- Podávame s KOPÝTKAMI a červeným vínkom (ak ostalo). Prajem dobrú chuť. :-)