Pripité teliatko s kopýtkami (fotorecept)

Autor receptu: jody

Inšpirácia a pokusy... A potom už len špekulovanie nad názvom... :-))) Experiment sa ale zato podaril, recept mám v kolonke De luxe... :-)

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso očistíme, odblaníme, nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu aj cesnak nasekáme na drobno. Korenie namelieme čerstvé. Hrozienkam dáme pokoj. :-)
  2. Zmiešame múku s hodnou dávkou korenia a mäsové kúsky v nej obalíme.
  3. Na oleji speníme cibuľu.
  4. Zasypeme cukrom a necháme celkom skaramelizovať.
  5. Vložíme mäso a zo všetkých strán poopekáme. Až sa zatiahne, posolíme.
  6. Pridáme pár borievok a pražíme ďalej.
  7. Zasypeme materinou dúškou (kto nemá, hodí sa akýkoľvek druh tymiánu).
  8. Podlejeme červeným vínom a dusíme. Nedávajte ho hneď veľa, radšej občas podlejte a zduste na šťavu.
  9. Po pol hodine pridáme na pásiky pokrájaný cesnak.
  10. Keď je už mäso polomäkké, šprcneme tam trochu medoviny.
  11. Nasypeme za hrsť hrozienok a varíme ďalej.
  12. Keď je mäso mäkké, pridáme rajčinový pretlak, premiešame, zo dve minutky povaríme, ...
  13. ...a na záver prilejeme trochu smotany. Necháme len zovrieť a vypneme. Teraz dochutíme citrónovou šťavou.
  14. Podávame s KOPÝTKAMI a červeným vínkom (ak ostalo). Prajem dobrú chuť. :-)