Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 18. novembra 2012

Suroviny

 na podliatie
 (rozmarín,tymián, ...)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku vcelku osolíme, okoreníme, posypeme rascou, paprikou, sušeným cesnakom. Podlejeme vodou, pridáme trochu masti a dáme upiecť.

    Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky nakrájame na plátky, osolíme ich a prekladáme slaninou a cibuľou. Pokračujeme, až kým neminieme všetky suroviny.

    Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posypeme bylinkami (napr. rozmarínom, tymiánom a pod.) a dáme piecť.

    Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zhruba po polhodinke pečenia ich zalejeme smotanou na šľahanie a necháme dopiecť.

    Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s kapustovou čalamádou - recept tu : http://varecha.pravda.sk/recepty/kapustova-calamada-/31071-recept.html .

    Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

afataga
mnam to vyzera vyborne, tie zemiaky by sa dali jest aj samotne so zeleninou, len ja by som dala cerstvy cesnak namiesto suseneho
monika456
výborné jedlo, k tomu by som pridala len - dobrú chuť :) recept sa mi veľmi páči, ukladám si ho :)
mesiar50
@hviezdickaz ,
Vypada to velmi chutne,koreniny su dobre skombinovane,a samozrejme krkovicka je vyborna ci uz
na pecenie,alebo smazenie a dokonca aj na varenie
trebars do kapustnice.Gratulujem tvoje jedlo nema chybu

Zaujímavé video z archívu TV Varecha