Pražená ryža
Pražená kantonská ryža
Autor receptu: ryzasos
Kantonská ryža je ryža na čínsky spôsob, ktorá kombinuje omeletu, zeleninu, ryžu a klobásu.* Je to perfektný recept, ktorý spája
viacero chutných elementov dokopy. Najlepšie chutí práve s ryžou SOS Long.
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu SOS Long uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode. Po dovarení rozdeľte ryžu na dve časti - jednu odložte bokom a druhú rozotrite na plech, pokvapkajte olivovým olejom a pridajte trochu sójovej omáčky.
- Dajte piecť na 220 °C asi na 10 minút, kým nezačne hnednúť.
- Vo veľkej panvici rozohrejte trochu extra panenského olivového oleja a najprv na ňom opečte na drobno nakrájanú mrkvu. Po približne 7 minútach pridajte nakrájanú cibuľu a opekajte ešte 5 minút.
- Keď je zelenina hotová, pridajte nakrájané bravčové klobásy. Miešajte, po chvíli sa z nich uvoľní lahodný tuk.
- Potom pridajte hrášok a orestujte. Vo woku zhrňte ingrediencie na bok a do woku pridajte tri vajcia, ktoré neustále miešajte. Pridajte uvarenú a pečenú ryžu, dochuťte sójovou omáčkou, všetko spolu premiešajte a môžete podávať.