Pórovo-cuketová polievka

Autor receptu: elixir

Dnes som spojila zeleninu v polievke tak, ako ešte nikdy predtým... Napodiv, celkom to chutilo. :) Takže pridávam recept na zeleninkovú bombu.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie. V hrnci si rozohrejeme olej (1 PL), potom doň pridáme nakrájanú cibuľku a pór a dusíme na slabom plameni.
  2. Medzitým si nakrájame zemiak, pridáme tiež k cibuľke a póru, potom takisto pridáme očistenú a nakrájanú cuketu. Pár minút dusíme. Zalejeme zeleninovým vývarom, prisypeme spomínané korenia (okrem tých čo sú v surovinách pre prílohu) a polovicu kávovej lyžičky sójovej omáčky. Prikryjeme, privedieme do varu a varíme 15 minút na slabšom plameni.
  3. Medzitým si na panvici, na 1 PL oleja, zľahka opečieme druhú cuketu (kto má radšej, tak na masle, 1 PL). Keď uplynie 15 minút, polievku rozmixujeme a pridáme opečenú cuketu a hrášok. Necháme variť ďalších 5 minút.
  4. Počas týchto 5 minút si na panvicu, kde sme pražili cuketu, dáme zvyšnú 1 PL oleja a rozohrejeme... nachystáme krajec chleba... použila som domáci chlebík zo špaldovej múky. :)
  5. Chlebík prihodíme do oleja (prípadne 1 PL masla), posypeme rozmarínom a bylinkovou soľou a opekáme. Keď je všetko hotové, dáme do tanierov, ozdobíme a môžeme servírovať. Dobrú chuť. :)