Gaštanové drobné pečivo

Pomarančovo–gaštanové keksíky

Autor receptu: redakcia

Drobné pečivo plnené gaštanovým pyré s čokoládovou polevou, ktoré krásne rozvonia pomarančová kôra.

6
porcií
20 (+ odležanie cest minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Studené maslo nakrájame na malé kúsky, posypeme múkou, práškovým cukrom, soľou a prstami vytvoríme mrveničku. Pridáme žĺtky, nastrúhanú pomarančovú kôru a rýchlo premiešame. Cesto rozdelíme na štyri časti, každú zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke postáť aspoň hodinu.
  2. Dva plechy na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na pracovnej doske posypanej hladkou múkou na hrúbku asi 3 mm a ostrôžkou vykrajujeme štvorce s rozmermi 4 x 4 cm. Ukladáme ich na plechy. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 12 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
  3. Po dva keksíky spojíme gaštanovým pyré.
  4. Nad vodným kúpeľom rozpustíme nalámanú čokoládu s kokosovým olejom a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Prelejeme do menšej misky a zošikma do nej namáčame polovice keksíkov. Necháme stuhnúť na mriežke.