Pečený bôčik

Pomaly pečený bravčový bôčik

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
180+20 minút
na 120/220 °C

Postup

  1. Bôčik nasolíme, nakoreníme, spodnú časť môžeme aj namarinovať a odokrytý kožou hore uložíme do chladničky. Robí sa to preto, aby sa koža vysušila a bola po upečení chrumkavejšia.
  2. Kožu môžeme pred pečením narezať do štvorčekov, potrieme olejom a dáme do pekáča. Pečieme pri teplote 120-130 °C asi 2,5–3 hodiny. Po polhodine bôčik podľa potreby mierne podlejeme. Pečieme odokrytý.
  3. Po troch hodinách teplotu zvýšime na 220 °C a dopekáme asi 20–25 minút, aby sa koža upiekla pekne dozlata a dochrumkava.