Foto: palokuchki
Varila som podla tohoto receptu http://leggos.com.au/Recipes/Slow-Cooked-Lamb-Shanks. Lamb shank su jahnacie lytka. Toto jedlo je oblubene v Australii hlavne v zimnych mesiacoch. Neviem Zobraziť celý popisVarila som podla tohoto receptu http://leggos.com.au/Recipes/Slow-Cooked-Lamb-Shanks. Lamb shank su jahnacie lytka. Toto jedlo je oblubene v Australii hlavne v zimnych mesiacoch. Neviem aku mate moznost zohnat jahnacinu na Slovensku, ale mozno sa niekomu tento recept zide.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Dcera mi priniesla nohu z mladeho jahnata. Rozhodla som sa, ze ju pripravim podla receptu ktory som uz u uvode uviedla.
-
2
Zadnu nohu som pokrajala na mensie casti tak, aby to bolo priblizne na jednu porciu. Kde bolo treba, prepilila som tiez aj kost.
-
3
V muke som premiesala cerstvo mlete korenie styroch farieb a cervenu papriku.
-
4
Naporcovane maso som obalila v muke a oprazila som ho na rozohriatom oleji.
-
5
Oprazene maso som dala do misky na pecenie.
-
6
Na maso som potom dala pokrajane cibule, mrkvu a stonkovy zeler. Maso so zeleninou som posolila.
-
7
Vodu, cervene vino, paradajkovy pretlak, roztlacene struciky cesnaku, posekanu salviu a listky citronoveho tymianu som spolu rozmiesala
-
8
a touto zalievkou som poliala maso so zeleninou.
-
9
Maso som prikryla a piekla som ho vo vyhriatej rure 160C 3 hodiny.
-
10
Pecene jahnacie stehno sme mali so zemiakovou kasou a s kapustovym salatom.
určite vyskúšam!!!
recept je nádherný a úvodné foto hodné umelca..