Pomaly pečené jahňacie stehno fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 26. augusta 2013

Varila som podla tohoto receptu http://leggos.com.au/Recipes/Slow-Cooked-Lamb-Shanks. Lamb shank su jahnacie lytka. Toto jedlo je oblubene v Australii hlavne v zimnych mesiacoch. Neviem Zobraziť celý popisVarila som podla tohoto receptu http://leggos.com.au/Recipes/Slow-Cooked-Lamb-Shanks. Lamb shank su jahnacie lytka. Toto jedlo je oblubene v Australii hlavne v zimnych mesiacoch. Neviem aku mate moznost zohnat jahnacinu na Slovensku, ale mozno sa niekomu tento recept zide.

6-7
porcií
20 minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Suroviny

2,1 kg
2 PL
1 PL
1 KL
2 PL
2 ks
3 ks
2 ks
200 ml
50 ml
250 ml
1 PL
1 KL
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Dcera mi priniesla nohu z mladeho jahnata. Rozhodla som sa, ze ju pripravim podla receptu ktory som uz u uvode uviedla.

    Pomaly pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zadnu nohu som pokrajala na mensie casti tak, aby to bolo priblizne na jednu porciu. Kde bolo treba, prepilila som tiez aj kost.

    Pomaly pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V muke som premiesala cerstvo mlete korenie styroch farieb a cervenu papriku.

    Pomaly pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naporcovane maso som obalila v muke a oprazila som ho na rozohriatom oleji.

    Pomaly pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Oprazene maso som dala do misky na pecenie.

    Pomaly pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na maso som potom dala pokrajane cibule, mrkvu a stonkovy zeler. Maso so zeleninou som posolila.

    Pomaly pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vodu, cervene vino, paradajkovy pretlak, roztlacene struciky cesnaku, posekanu salviu a listky citronoveho tymianu som spolu rozmiesala

    Pomaly pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a touto zalievkou som poliala maso so zeleninou.

    Pomaly pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Maso som prikryla a piekla som ho vo vyhriatej rure 160C 3 hodiny.

    Pomaly pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pecene jahnacie stehno sme mali so zemiakovou kasou a s kapustovym salatom.

    Pomaly pečené jahňacie stehno (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

izabella929
ukážkové, nádherné a som presvedčená, že aj veľmi chutné.-))) dávno sme už nemali jahňacinku, hoci ju mám veľmi rada, ale tu sa teraz zohnať nedá...
evusik
takýto recept sa určite zíde, pomalé pečenie preferujem a jahňacina sa zohnať dá.... takže ukladám... oči jedia prvé a tvoje jedlo na obrázku vyzerá veľmi chutne :-)
mirkahuska
takéto recepty zbožňujem, o testovaní výsledku nehovoriac :D
určite vyskúšam!!!
silvia68
Môžem potvrdiť že pomaly pečená jahňacina je vynikajúca. Robím veľmi podobne , máš krásne naservírované.
viera1
Krásne...Ako všetko od teba.Máš mojich 5*.
eviana
Tak toto vyzerá veľmi chutne a zaujímavo... mňam. Jahňacinu som ešte nepripravovala, ale tento recept sa mi tak páči, že si ho uložím do KK a niekedy to veru vyskúšam... tlieskam :)
paploska
chutný recept, no u nás doma bude aktuálny niekedy z jari :-)
radost
jahňacinu sme na jar kúpili-je tu salaš-predávajú výrobky..aj jahňa i baraninu...
recept je nádherný a úvodné foto hodné umelca..
jamarlen
božský pokrm....snáď dožijem jari, no asi tam ten paradajkový pretlak nedám....pekný deň, obľúbená kucháročka:)
jerica
@palokuchki , ja , že idem už do hajan , vypínam moju obľúbenú stanicu SR1 v rozhlase, ale nedalo mi nepozrie,ť čo je nové na vareche, a tu krásny fotorecept, veru odišiel už aj fb aj do mojej kk, a určite si zaslúži tých päť "frčiek" . pozdravujem a ďakujem za perfektnú foto ponuku, ako vždy pri tvojich receptoch:-)
alexdidi
Perfektné...pripomína mi Osso Bucco, ktoré mám veľmi rada...
leomax
Take jedlo by mali dávať ľuďom, ktorí chcú zomrieť, aby videli, o čo prídu. Určite by si to rozmysleli.Je to papanie za päť*.
budkar
Perfektný recept. Podobný som robil v nedeľu. Tá šalvia mi tam chýbala. Ja som však dal aj rozmarýn, ale bez paradajkového pretlaku.
sonulienka
Joj tak toto mi nerob keby som bola bližšie už som u Teba na takú fajnotku. 1********
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za vase mile komentare. Velmi ma potesili a som rada, ze sa vam tento recept paci a kto ma zaujem bude ho mat moznost aj vyskusat. Tu je jahnacina dostat cely rok a je tiez aj dost oblubena, myslim medzi australanmi. @jamarlen , samozrejme ze ten paradajkovy pretlak tam nemusis dat, ale podla mna zjemnil chut omacky. Ak mas rad v jedle chut cerveneho vina mozes dat tam toho trochu viacej. Tu ho bolo dost slabo citit. @alexdidi , ved je to prakticky ten isty sval. Len na Osso Bucco je hovadzie maso a toto je z jahnaciny. Oplati sa pohrat s tou kostou a poprepilovat to. Je to velmi chutne takto upecene. @budkar , tie bylinky sa urcite mozu obmienat podla toho kto ma ake rad.
palokuchki
@sonulienka tvoj komentar som nevidela, ked som ja pisala moj. No ved by som ta ja aj rada pozvala a pohostila. Keby sa to len dalo.
ejmy911
Juuuj,to je bašta,ja mam jahnacinky v mrazaku až sa mi panenky otačaju,robim ju na všetky možne sposoby,od gulašu,cez kebab,klobasky,faširky,či pečene na x sposobou,je to luxusne masičko :))))Dobry receptik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia